Dragnea vrea să definească în Parlament distincţia dintre legalitate şi oportunitate

E.b. | 20.02.2017

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că distincţia dintre legalitate şi oportunitate va fi definită în Parlament, ”indiferent de presiuni”.

Pe aceeași temă

 
 

 

Asta pentru că, spune Dragnea, administraţia publică trebuie să iasă „starea de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze”.

 

Dragnea a pledat pentru stabilirea unei distincții clare între legalitate și oportunitate. El a susținut că acest lucru va fi realizat în Parlament, "indiferent de presiuni".

 

"Oportunitatea este a celui care a fost ales sau care a fost numit în mod legitim într-un proces democratic. Oportunitatea ți-o dă legitimitatea unui vot, obligațiile asumate într-o campanie electorală și libertatea de a lua decizii împreună cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea așa cum crede acel Consiliul local ales de oameni. Prea multe instituții își dau cu părerea despre oportunitate: de ce ai făcut drumul ăla și nu l-ai făcut pe ăla? Trebuie să înțeleagă toată lumea că administrația publică din România trebuie să iasă din această stare de paralizie. Funcționari cărora le e frică să mai semneze, primari care nu știu dacă ceea ce fac azi nu e reinterpretat peste un an sau peste zece ani de zile, oameni de afaceri cărora le e frică să mai discute cu vreun primar sau cu vreun oficial din România. Mă refer la oameni de afaceri români, că ceilalți nu au probleme", a arătat Liviu Dragnea, conform Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22