Dragnea vrea să reclame Curtea Supremă la Bruxelles pentru interlopii aduși de Ștefănescu

Dora Vulcan | 04.10.2017

Avocatul lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, a anunțat miercuri la Antena 3 că va depune un „protest” împotriva ÎCCJ, după incidentele care au avut loc marți la Instanța Supremă.

Pe aceeași temă

 

 

 Avocata lui Dragnea spune că interlopii au fost aduşi pentru discreditarea lui Dragnea. Ce omite să spună ea este că în timp ce îl discreditau (gura păcătosului adevăr grăieşte), interlopii îl apărau pe Dragnea de jurnalişti şi de o mână de oameni cu pumni în ficat şi în plex, ceea ce s-a putut vedea şi în înregistrarea video. Toată lumea este de acord că interlopii prezenţi acolo au avut un efect nefast asupra imaginii lui Dragnea. Doar că ei nu au fost aduşi de forţele reacţionare şi nici nu au căzut din avion ci au fost aduşi de Codrin Ştefănescu. Care a recunoscut că i-a adus să-l protejeze pe Dragnea de cei cel mult zece manifestanţi, foarte gălăgioşi, veniţi să-l huiduie. Iar Ştefănescu a spus că nu sunt interlopi, ci membri de partid.

Avocatul Maria Vasîi se face că nu ştie ce căutau interlopii acolo şi-şi exprimă stupoarea de a-i fi descoperit acolo, motiv pentru care spune că i-ar fi cerut Curţii Supreme să intervină. Numai că interlopii nu-l agresau pe Dragnea, ci-l apărau. Cu pumni şi coate.

 

 

 „Vom depune alături de colegi avocați din Bruxelles protestul nostru față de cum s-a desfășurat evenimentele de ieri de la ÎCCJ. O să întrebăm organismele abilitate de la nivelul UE, dacă acestea au fost condiționalitățile din MCV, respectiv să aduci un demnitar în fața ÎCCJ, nu pentru judecată, ci pentru că este locul unde este obligat să meargă și în acest mod îl supui unor atrocități, pentru că acel demnitar nu poate să răspundă datorită decenței și demnității sale. Vom depune un protest cu privire la lipsa de reacție a ÎCCJ. ÎCCJ este obligată prin modul în care își organizează serviciul de pază să asigure securitatea celor care vin la proces. Am depus în cursul zilei o solicitare către conducerea ÎCCJ pentru a se lua măsuri, pentru ca la ieșirea din sală să nu se repete agresiunile la care a fost supus dl Dragnea la intrarea în ÎCCJ. Am primit un răspuns din partea ÎCCJ că se vor lua măsurile cuvenite și am observat cu stupoare, ce măsuri s-au luat, că au fost aduși interlopii, nu? (...) Eu am cerut măsuri de protecție și am văzut interlopii”, a spus Maria Vasii la Antena3.

 

Maria Vasii a precizat că interlopii au fost aduși la ÎCCJ pentru discreditarea lui Liviu Dragnea.

 

„Jandarmeria care deservește Înalta Curte trebuia să asigure un climat de liniște, de acces normal în sala de judecată. (...). Cum este văzută justiția din România când un cetățean merge cu decență să răspundă în fața judecătorilor în cauza sa și acel moment este folosit pentru agresiune, pentru înjosire? Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat ieri la Înalta Curte și vreau să văd care vor fi măsurile care vor fi luate la nivel european ca acest lucru să nu se mai întâmple” a mai spus avocata.

 

 

 

background

 

Liviu Dragnea, însoţit de interlopi la Curtea Supremă ca să-l apere de furia mulţimii 

 

 

După ce, la prânz, Liviu Dragnea a fost primit cu huiduieli și cătușe de aproape 10 protestatari, la ieșirea de la proces, șeful PSD a fost escortat de câțiva interlopi din clanul Duduienilor. Codrin Ștefănescu a fost văzut când discuta cu aceștia, înainte ca Dragnea să iasă din sală.

 

 

"Nu știu cine sunt. Nu am chemat pe nimeni, cum puteți să mințiți în felul ăsta? Doamna de acolo e intrerlop? Eu nu pot să plec din cauza dvs. De ce nu mă lăsați să plec? Vorbim la Parlament!...”, a spus Liviu Dragnea când a fost întrebat dacă îi cunoaște pe interlopi.

 

 

 

 

 

 

Mălin Bot, autorul filmării, a fost agresat de gorilele lui Dragnea. Despre care Codrin Ştefănescu spune, cu umor involuntar, că nu sunt interlopi ci membri PSD.

 

 

 

"Interlopii lui Dragnea efectiv m-au lovit si m-au tinut sa nu pot sa ies din Inalta Curte. Afara am fost iar lovit. Doua persoane au fost retinute de Jandarmi. Acestea sunt imaginile", scrie Mălin Bot pe pagina sa de Facebook. 

 

 

La orele serii, interlopii au făcut plângere la Secţia 6 de poliţie dar şi-au retras plângerea după ce Mălin Bot le-a arătat poliţiştilor înregistrarea cu agresiunea sa.

 

"Asta e culmea. Sunt la Sectia 6 unde aflu ca interlopii lui Dragnea depun plangere ca eu i-am agresat.

Update: Interlopii nu mai depun plangere, dupa ce politistii au vizionat probele video, interlopii au declarat ca "decat l-am impins".... cu pumnul la ficat si in stomac", scrie Mălin Bot într-o postare făcută peste câteva ore pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

captura foto dupa înregistrarea video făcută de Mălin Bot

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22