Dragnea vrea să se judece cu RISE Project: I s-ar fi încălcat dreptul la viață personală

E.b. | 04.07.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, ar intenționa să-i dea în judecată pe jurnaliștii de la RISE Project care au publicat ieri o anchetă cu privire la călătoriile sale în Brazilia.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea a trimis o reacție la articolul cu privire la „Clubul Fortalezza” și călătoriile sale în Brazilia -  i-a anunțat pe jurnaliști că îi va da în judecată.

 

Președintele PSD îi acuză pe jurnaliști de la  RISE Project că i-au încălcat dreptul la viața personală și intimitate, dar și că au încălcat o directivă a UE cu privire la deținerea datelor cu caracter personal, conform Digi24.

 

În replică, jurnaliștii spun că scriu în interes public despre persoane publice.

 

L-am contactat pe Liviu Dragnea înainte de a publica fiecare dintre cele opt investigații despre el și prietenii lui de la Tel Drum. N-a răspuns. L-am căutat în Parlament și la Partid să-l întrebăm despre contractele cu statul, afacerile cu Costel Comana, fondurile de vânătoare, ferma de porci a fiului său. Tot nimic. Acum câteva ore ne-a scris pentru prima dată. Ne-a transmis, pe WhatsApp, că urmează să ne dea în judecată pentru textul publicat”, au anunțat aceștia pe pagina de Facebook.

 

Jurnaliștii  RISE Project susțin că afacerile din America de Sud ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, ar fi intrat „în colimatorul” procurorilor brazilieni.

 

Mai mult, investigația RISE Project a făcut subiectul unui documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia. Jurnaliștii au prezentat, luni, noi date despre călătoriile șefului PSD în Brazilia.

 

RISE Project susține că procurorii brazilieni ar suspecta o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în legătură cu investițiile făcute în Brazilia pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.

 

Cât privește călătoriile în Brazilia, RISE Project susține că actualul șef al PSD a mers, pentru prima dată în Brazilia, pe 16 februarie 2009, pe când era președinte al CJ Teleorman.

 

Zborul TP165, al companiei aeriene portugheze TAP, a aterizat pe aeroportul din Fortaleza, în seara zilei de 16 februarie 2009, în plină vară braziliană. La bord se aflau trei personaje care aveau să joace, în anii următori, roluri importante pe scena politică și economică din România: Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș”, scrie RISE Project.

 

RISE Projectt mai arată, cu date concrete, că șeful PSD a fost de 16 ori în Brazilia. În 2013, ar fi mers în America de Sud și secretara sa, Irina Alexandra Tănase, care a intrat în Brazilia alături de Mugurel Gheorghiaș. „În total, Irina Tănase a vizitat Fortaleza de șase ori între 2013 și 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea și o dată în cea a lui Gheorghiaș”.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22