Dragnea vrea să știe musai ce «păsărele ciripesc» la urechile miniștrilor săi

E.b. | 07.06.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a afirmat, la Antena 3, că nu intenţionează să-l schime din funcţie de premierul Sorin Grindeanu, însă a spus că se va afla în curând dacă ”în urechea unor miniştri ciripesc alte păsărele trimise de anumite instituţii”.

Pe aceeași temă

 

  

Întrebat dacă intenţionează să-l înlocuiască din fruntea Guvernului pe Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea a răspuns: ”N-am avut de gând şi nu am de gând să-l schimb pe premierul Grindeanu”.

 

El a spus că mai importantă este respectarea programului de guvernare astfel încât măsurile sociale să fie completată de cele generatoare de creştere economică, iar evaluarea miniştrilor se va face în funcţie de modul în care a fost implementat programul.

 

Programul de guvernare este gândit ca o foaie de parcurs foarte riguroasă şi foarte strictă. La fiecare săptămână, la fiecare lună trebuiau trimise la Parlament o serie de legi, trebuiau adoptate nişte ordonanţe de urgenţă, nişte hotărâri de guvern. Orice întârziere undeva generează pierderi în altă parte pentru că programul este gândit într-un mod integrat. Atunci acţiunea de evaluare pe care am început-o ne va duce la o concluzie într-o săptămână-două care să ne ajute pe toţi să avem garanţia că programul se implementează”, a declarat Dragnea, la Antena3, conform News.ro.

 

Întrebat dacă are o problemă cu premierul Grindeanu, Dragnea a răspuns negativ. Întrebat dacă Sorin Grindeanu are o problemă cu el, Dragnea a spus: ”N-am de unde să ştiu. Teoretic, n-ar trebuie să aibă, dar nu am de unde să ştiu. Eu vorbesc în ce mă priveşte pe mine (...) Aflu de la televizor că sunt tensiuni între mine şi premierul Grindeanu. Nu sunt tensiuni, n-are de ce să fie tensiuni. Sper să rămână sau să revină strict pe problemele de guvernare.”

 

În ce priveşte o eventuală remaniere, preşedintele PSD a spus că nu-şi doreşte neapărat schimbarea unui ministru, subliniind că el nu a vorbit vreodată de remaniere. ”Dacă avem o abordare superficială putem ajunge în situaţia în care spunem că avem o problemă în domeniul x, tu pleci. Îi aducem pe alţii, dar dacă altele sunt cauzele nu am rezolvat nimic şi intrăm într-un carusel din care nu mai ieşim”, a spus social-democratul.

 

Pe de altă parte, el a arătat că există deja întârzieri faţă de programul stabilit în programul de guvernare, dând exemplul Fondului Suveran de Investiţii, al Legii prevenţiei şi al Legii start-upurilor.

 

Dragnea nu a exclus ca întârzierile să aibă ca motiv şi influenţa altor instituţii în activitatea Guvernului.

 

”Să vedem dacă există printre cauze şi aceasta, adică sunt unii membri ai Guvernului în urechea cărora ciripesc nişte păsărele trimise de anumite instituţii sau nu? Poate să fie o prostie sau poate să fie adevărat. Vom ajunge la această informaţie în curând că nu e complicat. Cred unii că e complicat, dar nu este. O bănuială există (...) Unii au câştigat alegerile şi alţii vor să conducă. Trebuie să rupem asta, ceea ce nu este foarte uşor. Să nu credeţi că atacurile zilnice la adresa mea din ultimele două luni sunt cu totul şi cu totul întâmplătoare”, spune Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22