Dragnea vs. PSD: Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv cererea de dizolvare a PSD

Laurentiu Gheorghe | 17.12.2019

Liviu Dragnea, a susținut că dacă PSD Teleorman nu le-a concediat pe cele două femei pe care el le angajase fictiv la DGAPS, faptă pentru care a fost condamnat, și PSD este vinovat și trebuie dizolvat.

Pe aceeași temă

Concret, Liviu Dragnea, în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, s-a folosit de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi a susținut că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis. Prin urmare, a dedus el, dacă PSD Teleorman a greşit, tot partidul a greşit și, prin urmare, trebuie dizolvat.

Acțiunea introdusă de Dragnea prin care cerea dizolvarea PSD a fost respinsă în august de Tribunalul București, dar a atacat-o cu apel.

Concret, Liviu Dragnea a făcut o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, în procesul privind anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD din 29 iunie în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD.

Liviu Dragnea ceruse totodată Tribunalulului București dizolvarea PSD Teleorman.

Dragnea a cerut respingerea cererii de înscriere in Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă „pe motiv de ilegalitate si nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres, dar neînscris la Tribunalul București”.

Deputatul PSD, Florin Iordache, fostul său aliat, a declarat în august că acţiunea în instanţă depusă de Dragnea împotriva Vioricăi Dăncilă va fi respinsă, întrucât PSD a modificat legal statutul partidului.

„Bate câmpii. Noi nu mai aveam preşedinte. Am modificat statutul, apoi am organizat alegeri“, a spus Iordache pentru Adevărul, arătând că Liviu Dragnea încearcă, de fapt, să lege dosarul în care a fost condamnat de statutul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22