Dragnea, zeflemitor cu jurnaliștii care-l întreabă despre partidele de vânătoare

Redactia | 20.11.2018

Dragnea a refuzat sa dea un raspuns la intrebarile referitoare la fotografiile publicate de Rise Project in care apare la o partida de vanatoare alaturi de nume grele din PSD si sefii Tel Drum.

Pe aceeași temă

Intrebat de ce a declarat public, de nenumarate ori, ca nu s-a mai vazut cu directorul Tel Drum, Petre Pitis, de 10-15 ani, in conditiile in care potrivit documentelor Rise Project cei doi au mers impreuna la vanatoare in aceasta perioada de 31 de ori, Dragnea a spus ca nu stie cu cine a mers in padure, scrie Ziare.com.

"Nu stiu despre ce fotografii vorbiti, eu cred ca am fost la sute de partide de vanatoare, cred ca erau zeci de actionari la diverse companii. Si cu mana intoarsa la spate nu pot sa imi aduc aminte de toti", a spus Dragnea.

Jurnalistii au insistat, dar liderul PSD a continuat sa spuna ca "habar nu are" la ce poze se refera. Mai mult, a spus ironic ca la DNA ar trebui chemati si fazanii, iepurii si mistretii.

"Nu stiu despre care fotografii vorbiti. Nu stiu la ce moment va referiti. Habar nu am la ce poze va referiti. Domnisoara procuror, chiar v-am raspuns, e suficient. Intrebarea mea e foarte simpla la dvs si vorbesc mai tare ca sa auda si DNA. A merge la o partida de vanatoare este o infractiune?

Sunt oameni chemati la DNA sa fie intrebati de vanatori. Pana la urma ar trebui chemati mistretii, iepurii si fazani si eventual arestati. Eu nu am participat la nicio partida de vanatoare la care lideri politici sa fi discutat despre niste contracte cu niste actionari de la companii", a afirmat Liviu Dragnea.

Jurnalistii de la Rise Project au publicat, luni, un nou episod din #TeleormanLeaks.


Dialogul dintre Dragnea și jurnaliști, redat de Digi 24

”Nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi, eu cred că am fost la sute de partide de vânătoare, sute de partide de vânătoare şi cred că la acele partide de vânătoare pe tot cuprinsul ţării erau zeci de acţionari la diverse companii. Şi cu mâna întoarsă la spate, nu pot să-mi aduc aminte de toţi cei cu care am fost la vânătoare”, a susţinut Dragnea.

La întrebările insistente ale jurnalistei, Liviu Dragnea a avut următorul dialog cu aceasta:

”- Câteodată îţi pare rău după Kovesi. Era mai profesionist DNA, acuma foloseşte să pună întrebări prin reporteri. Chiar aşa de rău au ajuns?

- Eu v-am pus o întrebare în calitate de reporter.

- Şi eu vă răspund în calitate de preşedinte de partid.

- Şi reiau întrebarea. Ştiaţi la acel moment că se află cu dvs. la acele partide de vânătoare acţionarii TelDrum?

- Încă o dată vă spun: nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi şi îmi puneţi o întrebare despre acele partide de vânătoare de la acel moment. Nu ştiu la care moment vă referiţi şi habar n-am despre ce poze vorbiţi.

- Sunt 31 de partide de vânătoare la care aţi participat împreună cu Petre Pitiş.

- Habar n-am.

- Nu ştiaţi dacă e Petre Pitiş acolo?

- Doamnişoară procuror, chiar v-am răspuns, e suficient. O ţineţi langa cu întrebarea asta în zece forme? Întrebarea mea este foarte simplă la dvs. şi vorbesc mai tare că să audă şi DNA-ul - a merge la o partidă de vânătoare este o infracţiune? Vă întreb pe dvs.

- Iar eu v-am întrebat...

- Nu, vă întreb. Dvs. puteţi da şi răspunsuri? Că sunteţi portdrapelul DNA. Sunt oameni chemaţi la DNA să fie întrebaţi de vânători, de regulile de la vânătoare... Până la urmă, cred că ar trebui să fie chemaţi şi mistreţii, şi iepurii, şi vulpile, şi fazanii, şi ăia chiar ar trebui arestaţi.

- Întrebarea mea a fost cu totul alta.

- Şi răspunsul meu a fost acelaşi.”

Întrebat apoi de laţi jurnalişti dacă au fost lideri PSD şi acţionari TelDrum care au participat la aceleaşi partide de vânătoare şi au discutat despre contracte pe bani publici, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu cred aşa ceva. Că sunt nişte prostii, asta vă pot răspunde. Eu n-am participat la nicio partidă de vânătoare unde lideri politici au discutat cu acţionari de la vreo companie despre contracte, eu la aşa ceva n-am participat.”

Dragnea a susţinut din nou că nu a avut nicio legătură cu acţionarii Tel Drum.

”Dacă eu am fost la vânătoare cu o mie şi ceva de oameni însemană că eu am legătură cu ei?”, a mai spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22