Dragnea:Oprea si Steriu au discutat cu Iohannis fuziunea UNPR cu PNL.Presedintia dezminte

Dora Vulcan | 30.06.2016

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi ca stie de la un senator UNPR ca Gabriel Oprea a discutat cu presedintele Klaus Iohannis fuziunea UNPR-PNL, informatie despre care spune ca "daca se dovedeste a fi adevarata, e foarte grav", relateaza Mediafax. Presedintia a reactionat si a spus ca este "sub nivelul Presedintelui un astfel de demers".

Pe aceeași temă

 

 

 

Declaratia facuta de Dragnea la Targoviste, unde are loc Comitetul Executiv National al PSD:

 

"Un senator, care venit la noi si a zis ca nu vrea sa merga la PNL, ne-a spus ca domnul Oprea le-a spus ca inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul asta. Mi se pare o informatie care daca se dovedeste a fi adevarata e foarte grav. Domnul Oprea, domnul Steriu si domnul Iohannis ar trebui sa lamureasca daca au avut in trei sau cate doi discutii pe aceasta tema pentru ca ar fi o implicare neconstitutionala a presedintelui in viata partidelor".

 

Intrebat daca in acest context PSD se gandeste la o suspendare din functie a sefului statului, Dragnea a raspuns ca "informatia trebuie lamurita". "Poate a fost o gluma a domnului Oprea sau un neadevar, dar e o informatie care circula si care trebuie lamurita", a mai spus el, potrivit Mediafax.

 

 

 

Reactia Presedintiei:

 

"Evident ca Presedintele nu se implica in negocierile dintre partide. Este sub nivelul Presedintelui un astfel de demers!"

 

 

 

Ce a scris Steriu pe pagina sa de Facebook:

 

"Informatiile despre prezenta mea la Cotroceni sunt ca in bancurile cu Radio Erevan. Adevarul este ca am fost la Cotroceni, dar nu sa negociez. Adevarul e ca nu am fost singur la Cotroceni, dar nu cu Gabriel Oprea, ci cu Liviu Dragnea si Vasile Blaga si Alina Gorghiu, cand toti presedintii partidelor politice parlamentare am participat la consultarea cu partidele politice pe tema BREXIT."

 

 

Reactia PNL

 

 "Declarațiile președintelui condamnat definitiv al PSD, Liviu Dragnea, referitoare la discutarea unei așa-zise fuziuni între PNL și UNPR, care ar fi fost făcută la Palatul Cotroceni, sunt tendențioase și bazate pe informații false, iar promovarea lor în spațiul media este un gest lipsit de simțul răspunderii.

Mai mult, diseminarea unor astfel de așa-zise informații în spațiul public de către președintele condamnat al PSD, Liviu Dragnea, are drept scop instituirea unei confuzii de moralitate, a unei tabloidizări și degradări cu intenție a valorilor în societatea românească. Dragnea practică, în ultima perioadă, exact același tip de comunicarea mincinoasă ca și Victor Ponta. Atât Ponta, trimis în judecată, cât și Dragnea, condamnat definitiv, ne-au obișnuit cu reacții publice triviale prin negarea nonșalantă a oricărei evidențe, pe care oricine o poate ușor observa. Povestea inventată a implicării președintelui Klaus Iohannis seamănă izbitor cu acuzele și insultele repetate lansate către PNL și face parte din același registru al negării plagiatului și al minimizării condamnării lui Dragnea.

În mod normal, Partidul Național Liberal nu ar fi reacționat la astfel de declarații făcute de președintele condamnat al PSD. Dar considerăm că trebuie să luăm atitudine publică față de minciuna sa sfruntată, construită după un tipar neîntemeiat și ascuns - o așa-zisă poveste neasumată de nimeni și promovată doar de Dragnea.", se anunţă într-un comunicat de presă

 

 

***

 

Aflat într-o veritabilă ofensivă de imagine pe scena publică, Liviu Dragnea pare să fi înţeles cât este de important să se menţină în atenţia opiniei publice, fie şi prin mijloace şi declaraţii discutabile.

 

Aproape că nu este subiect sau persoană care să nu fi intrat în colimatorul său. O ţintă în mişcare are mai multe şanse să fie remarcată decât una stabilă, pare să transmită Dragnea.

 

Să ne amintim că în ultimul timp a reuşit să-l pună la punct pe Victor Ponta care râvnea postul de preşedinte al Camerei Deputatilor în locul lui Zgonea, a forţat legiferarea statutului Casei Regale, deşi o iniţiativă în acest sens era în negocieri între Guvern şi Casa Regală, a blocat introducerea unei motiuni de cenzură împotriva guvernului după reuşita la locale, din calcul şi pentru o mai bună orientare a energiilor în pregătirea campaniei pentru parlamentare, l-a exclus pe seful statului de la numirea sefilor de Parchete, l-a îndepărtat pe Zgonea de la conducerea Camerei Deputatilor şi, înainte de asta, din partid (Zgonea fiind şi un potenţial contracandidat) pentru că acesta a comis culpa de a-i cere demisia după condamnarea sa penală in dosarul "Referendumul".

 

De fapt, se poate spune fără prea mari ezitări, că de la condamnarea sa penală dar numai după validarea partidului în locale, Dragnea pare să fi devenit o torpilă menită a spulbera tot ceea ce ar da semn că i-ar opune şi cea mai mică rezistenţă.

 

Astăzi, victime i-au fost fostii parteneri din UNPR - cu şah dat Preşedintelui; UNPR  căruia tocmai ce i-a dezintegrat grupul de la Senat şi i-a mai luat şi patru deputati pentru obrăznicia de a purta negocieri paralele cu PNL. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22