Dragoș Doroș, șeful ANAF, si-a confirmat demisia: E normal sa existe controale

Vlad Toma | 13.01.2017

Dragoș Doroș, seful ANAF, a confirmat astazi ca si-a dat demisia de la conducerea acestei institutii, precizand ca e vorba de o hotararea luata de o buna perioada de timp.

Pe aceeași temă

 

"Decizia mea de a pleca e de ceva timp, am ramas pana vine un inlocuitor (...) Eu mi-am dat deja demisia", a declarat Doros, citat de ziare.com, precizand ca e normal ca e normal sa existe controale la ANAF.
 

Doroș a mai afirmat ca noul guvern va decide daca formularul 088 trebuie eliminat, trebuind avute in vedere atat buna functionare a mediului de afaceri cat si pastrarea instrumentelor de verficare ale ANAF.

 

ANAF a anuntat astazi, intr-un comunicat publicat in urma demisiei lui Dragoș Doroș, ca in 2016 s-a colectat cu 2,60 mld lei mai mult decât în 2015. Noul Guvern PSD/ALDE a acuzat ANAF ca ar fi avut incasari mai slabe decat cele estimate, acuzatii care au fost probabil la originea demisiei lui Doroș.

 

Dragoş Doroş, tax director în cadrul KPMG, a ajuns sef al ANAF in luna martie dupa ce premierul Ciolos l-a demis pe Gelu Stefan Diaconu, care era numit de PSD in aceasta functie. 

 

In 10 februarie, DNA a dispus începerea urmăririi penale față de șeful ANAF Gelu Diaconu, în dosarul lui Mădălin Voicu. Potrivit DNA, Gelu Diaconu era suspectat de favorizarea făptuitorului și de abuz în serviciu.

 

Acesta a fost in cele din urma demis din functie de premierul Ciolos, dupa ce a refuzat sa isi dea demisia, sustinand ca vrea ca la finalizarea dosarului, cineva sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă: "In ce priveste solicitarea doamnei ministru Dragu de a-mi da demisia, precizez ca nu ii voi da curs intrucat doresc sa fiu demis din functie, astfel incat la finalizarea acestui dosar cineva sa-si asume consecintele acestei masuri."

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22