Dragos Tudorache, propus pentru functia de ministru de Interne de premierul Dacian Ciolos

Vlad Toma | 06.09.2016

Dacian Ciolos, premierul Romaniei, a anuntat astazi ca il va propune pe Dragos Tudorache pentru functia de ministru de Interne al Romaniei. Premierul a declarat ca nu vrea sa numeasca un interimar, datorita importantei functiei si a perioadei alegerilor care urmeaza.

Pe aceeași temă

 

Dragos Tudorache a fost pana in prezent sef al Cancelariei premierului, functie care va fi preluata de Paul Gheorghiu, care a fost pana in prezent sef de Cabinet al premierului.

 

Daca presedintele Iohannis va accepta propunerea, Tudorache va depune maine juramantul de investire in functie.

 

Petre Toba, fostul ministru de Interne, a demisionat din functie zilele trecute dupa ce DNA l-a acuzat de favorizare a infractorului in dosarul deturnarii de fonduri de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si a cerut aviz pentru inceperea urmaririi sale penale.

 

DNA arata ca Petre Toba, in calitate de ministru de Interne, ar fi refuzat, in mod discretionar, declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

 

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a trimis ieri președintelui Klaus Iohannis cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale față de fostul ministru de Interne Petre Tobă.

 

Directia Nationala Anticoruptie a transmis joi procurorului general al Parchetului General referatul cauzei, pentru sesizarea Președintelui României, "pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, respectiv TOBĂ PETRE, ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială", se spune in comunicatul DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22