Dragu a sesizat CCR pentru prezentarea guvernului în parlament. Orban spune că este în eroare

Redactia | 15.09.2021

Ludovic Orban (PNL) o cotrazice pe Anca Dragu (USR PLUS) după ce președintele Senatului a anunțat că a sesizat CCR din cauză că Guvernul nu a venit în Parlament în 5 zile pentru un nou vot de încredere.

Pe aceeași temă

Dragu a invocat Codul Administrativ, care l-ar obliga pe șeful Guvernului să facă noi nominalizări de miniștri, însă Orban susține că, potrivit Constituției, durata maximă a unui interimat la minister este de 45 de zile.

”Termenul este prevăzut în constituție. Durata maxim cu privire la asigurarea unui intermiat la minister, este de 45 de zile. Deci termenul pe care îl are guvernul este de 45 de zile.

Eu v-am spus care-i punctul meu de vedere în urma analizei Constituției și consultării unor juriști.

Nu cred că este opozabilă procedurii de remaniere (Codul Administrativ). Este obligat să vină în fața Parlamentului înainte de expirarea termenului de 45 de zile”, a declarat Ludovic Orban.

Context

Președintele Senatului Anca Dragu a anunțat, marți dimineața, că a sesizat Curtea Constituțională asupra unui conflict juridic între Parlament și Guvern.

Dragu susține că după demiterea ministrului justiției, Stelian Ion și demisia miniștrilor USR PLUS, premierul Florin Cîțu avea obligația, potrivit Codului Administrativ, ca în termen de cinci zile să facă noi propuneri de miniștri.

În opinia președintelui Senatului, s-a schimbat compoziția politică a Guvernului iar premierul ar fi trebuit să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22