Dublul Ponta: Luna trecută spunea că nu se pot organiza anticipate, acum spune că da

Dora Vulcan | 23.10.2019

Liderul Pro România, Victor Ponta, și-a schimbat opțiunea asupra anticipatelor în doar o lună de la alfa la omega.

Pe aceeași temă

Schimbarea de atitudine a fost remarcată de jurnaliștii de la G4Media, care au pus în oglindă cele două posturi ale lui Ponta și declarațiile sale contradictorii făcute în decurs de o lună.

Victor Ponta, 3 septembrie 2019:

  • După care domnul Iohannis, cheamă pe toată lumea: doamna Dăncilă, susțineți? Domnule Ponta, susțineți? Domnule Barna, susțineți? Se face consens. Cine vine și zice că vor fi alegeri anticipate minte de îngheață apele. Cei care au făcut Constituția au făcut astfel încât să fie aproape imposibil să fie alegeri anticipate”, declara Victor Ponta la Digi FM.

Victor Ponta, 10 octombrie 2019 (în ziua votării moțiunii de cenzură)

  • Dacă ne înțelegem toți, nu doar că vrea Barna, că pe Barna nu prea îl ascultă nimeni în Parlament, am putea să facem alegeri anticipate în iunie. Dar asta ar însemna chiar să ne așezăm toți la masă. Nu-i chiar simplu. Pentru PRO România ar fi un avantaj, dar pentru PSD nu (…) Votăm împotriva unui guvern de tehnocrați. E nevoie de un guvern politic, o mână de fier, care să știe ce să facă.

Victor Ponta, 23 octombrie 2019:

  • Să guvernezi fără majoritate şi cu patru partide, ALDE, PMP, UDMR, USR, care au interese total diferite şi care nu se înţeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunţe va fi foarte dificil, dar sper să reuşească. Ne-am înţeles pe un singur lucru, vom susţine, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Din punctul nostru de vedere, se pot realiza şi au şi sens pentru binele nostru al tuturor, să le facem odată cu cele locale sau oricum în aceeaşi perioadă, în aşa fel încât din luna mai sau iunie România să ştie foarte clar cine e primar, cine e preşedinte de Consiliu judeţean, cine e parlamentar, cine prim-ministru şi Guvern, să nu stăm tot anul viitor, un an de criză în mod evident, în alegeri, pentru că ăsta e un lucru foarte rău. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât Guverne despre care am crezut că au toate datele să reuşească. Eu, de exemplu, nu am votat Guvernul Cioloş, cum l-au votat foştii mei colegi de la PSD şi nu mi-a părut rău niciodată că nu l-am votat. Nu vom vota acest Guvern PNL şi probabil că şi de data aceasta vom avea dreptate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22