După ce Dragnea a spus că Bruxelles-ul este minţit de la Bucureşti, CE susţine ca nici vorbă

E.b. | 30.01.2018

Comisia Europeană îi răspunde, din nou, lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care a acuzat Delegaţia Comisiei Europene din România că a transmis informaţii false la Bruxelles.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea încearcă să ofere explicaţii pentru criticile venite de la Bruxelles. În opinia sa, exprimata la Antena3,  Comisia Europeană este minţită de la Bucureşti.


"Minciună dusă picătură cu picătură şi de aici, din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo. Îi spun d-lui comisar, îi spune d-lui director general şi se creează aşa, o reţea. Cum e posibil ca Delegaţia Comisiei Europene din România să transmită informaţii false? Transmise la toţi comisarii europeni”, a spus Liviu Dragnea la Antena3.

 

„Din declaraţiile recente ale noului premier - şi asta era cu o zi înainte de 24 ianuarie -, doamna Dăncilă nu făcuse niciun fel de declaraţii - a evitat presa Viorica Dăncilă - rezultă că în timpul mandatului său guvernul va solicita rapiditate în ceea ce priveşte atât adoptarea legilor justiţiei, care sunt adoptate, cât şi o versiune revizuită a Codului penal şi de procedură penală. Câte alte minciuni de genul ăsta s-or mai fi spus anul ăsta? Sigur că mie nu mi se pare absolut deloc corect şi cinstit faţă de România, asta e ideea", a adăugatDragnea.

 

 

"Suntem la curent cu procesul, mizele şi riscurile potenţiale"

 

 

"C.E. a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţia discuţiilor privind legile anticorupţie pe parcursul a multe luni. Suntem la curent cu procesul, mizele şi riscurile potenţiale. Suntem în contact regulat cu Guvernul român, Parlamentul, sistemul judiciar şi societatea civilă, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare în curs", este răspunsul Comisiei Europene, conform Realitatea.net.

 

*********************

 

Tot Comisia Europeana a preczat joi, intr-un raspuns pentru Digi 24, ca este "foarte bine" informata in legătură procesul parlamentar din Romania, dupa ce Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea si-au exprimat "ingrijorarea", fata de "modul incorect in care a fost informat" executivul european "in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor pe tema justitie in Romania".

 

Ulterior, intrebat de Antena3 cum comenteaza raspunsul Comisiei Europene catre Digi24, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, si-a exprima indoiala ca executivul european "sta si discuta cu un post media", recomandand Comisiei "sa se informeze mai bine asupra realitatilor politico-juridice din Romania si sa dea o informare corecta". 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22