După ce l-a criticat pe Dragnea, PSD vrea mazilirea lui Chirica, dar încă nu găseşte metoda

E.b. | 13.02.2017

Ovidiu Laicu, unul dintre vicepreședinții PSD Iași, îi cere demisia de onoare liderului filialei, primarul Mihai Chirica. Motivul ar fi declarațiilor făcute de Chirica la adresa lui Liviu Dragnea, liderul PSD, din în ultima vreme, care ar încălca statutul partidului.

Pe aceeași temă

 
 
  Ovidiu Laicu a declarat că el solicită conducerii centrale a PSD să îl suspende pe Chirica din funcția de vicepreședinte la nivel național.

 

"Vorbesc în nume propriu. Organizația nu cere excluderea domnului Chirica. Prin declarațiile pe care le face domnul Chirica este mană cerească pentru adversarii politici. Face paradă că ar fi pesedist. De fapt, prin declarațiile pe care le face se situează în cu totul în afara PSD-ului. El încalcă niște articole din statutul PSD prin declarațiile pe care le face", a afirmat Ovidiu Laicu, conform Agerpres.

 

El a recunoscut că Mihai Chirica, primarulu Iaşului şi vicepreşedinte PSD, are susținerea întregii filiale a PSD, dar că "până acum a declarat doar de capul lui".


"Nu a întrebat pe nimeni, nu a avut acordul Biroului Județean al PSD Iași. Prin acțiunile sale, Mihai Chirica a aplaudat și a felicitat propaganda anti PSD. Și atunci îl invităm să ne lase în pace", a mai spus Laicu.


Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, liderul organizației județene a PSD, a declarat duminică, la Digi24, într-un interviu, că nu este mulțumit de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, el adăugând că "politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă" în această etapă a democrației.


Chirica a menționat, într-un interviu la Digi 24, că potrivit unui sondaj făcut de PSD Iași în județ în perioada 3-5 februarie, după izbucnirea protestelor referitoare la OUG 13, a rezultat o scădere semnificativă a susținerii pentru social-democrați, în condițiile în care la protestele din Iași au participat chiar membri și simpatizanți ai PSD. În context, liderul PSD Iași a răspuns afirmativ la întrebarea dacă Liviu Dragnea a pus în pericol PSD. "Conform prognozelor sociologice pe care le-am făcut, da", a răspuns Chirica.


Totodată, primarul ieșean a afirmat că după ce va trece "valul de emoție" și ''se vor liniști apele'', ar fi necesar un congres extraordinar al PSD, iar o perioadă posibilă în care ar putea să aibă loc fiind vara acestui an.

 

"Cu siguranță trebuie să se întâmple câte ceva, chiar unele lucruri destul de profunde nu numai în cazul domnului Dragnea, cred că în cazul PSD în general. Lucruri care să așeze PSD exact în contextul lucrurilor pe care le trăim cu toții astăzi. Eu cred că am reușit, în ghilimele, să se îndepărtăm de o traiectorie pe care tot noi am scris-o, tot noi am pronunțat-o în spațiul public, a unei social-democrații europene, a unui moment de schimbare totală", susţinea Chirica.

 

Întrebat dacă este mulțumit de modul cum Dragnea conduce PSD, Chirica a răspuns că nu. "Sincer, nu. Dacă aș fi fost mulțumit, aș fi tăcut și aș fi înghițit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership și e nevoie de o schimbare în managementul politic", a mai spus primarul Iaşului. 

 

********************

 

Legat de declaraţia lui Ovidiu Laicu, care susţinea că vorbeşte în nume propriu, şi Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat pentru mai multe publicaţii şi posturi tv că a propus la ultimul comitet executiv al partidului excluderea lui Mihai Chirica, însă, spunea Ștefănescu, decizia a fost amânată de Liviu Dragnea, liderul PSD. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22