După dezastrul încasărilor bugetare, Teodorovici decapitează ANAF și îl pune pe Mișa șef

Redactia | 28.03.2018

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici l-a numit pe Ionuț Mișa, predecesorul său la minister, în funcția de șef al ANAF. Destituirea a 24 de șefi de la Fisc nu este deocamdată confirmată, ministrul refuzând un răspuns tranșant.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Finanțelor a decapitat conducerea ANAF, destituind 24 de șefi ai Fiscului. Simultan, a anunțat că Ionuț Mișa, fostul ministru de Finanțe preia șefia ANAF.

 

Măsura dură luată de Eugen Teodorovici vine pe fondul creșterii deficitului bugetar în primele două luni la 5,5 miliarde lei. În același timp încasările la buget sunt mult sub nivelul planificat, în timp ce cheltuielile statului au crescut cu 40%.

 

Schimbările vin după ce, în urmă cu două zile, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că  îi ţine pe directorii Fiscului şi ai altor instituţii aflate în subordinea sa în şedinţe care se întind dincolo de miezul nopţii.  

 

„Cred cu tărie că, atunci când lucrezi la stat, trebuie să faci ceva şi pentru stat. Când eşti ministru, secretar de stat, preşedinte ANAF, vicepreşedinte, director general şi nu numai, trebuie să înţelegi funcţia şi să fii responsabil pentru funcţia pe care o ocupi”, a afirmat Teodorovici.

 

La scurt timp după ce s-a aflat că Eugen Teodorovici a demis 24 de şefi din ANAF, ministrul Finanţelor Publice a ajuns în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, a anunțat știripesurse.ro   La momentul sosirii lui Teodorovici în biroul lui Dragnea, acesta se afla în plen, unde participa la vot. Ulterior, Dragnea a ieşit din plen şi s-a îndreptat spre birou, unde îl aştepta ministrul Finanţelor.

 

La ieșirea din biroul parlamentar al lui Liviu Dragnea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a confirmat numirea lui Mișa la șefia ANAF.

 

Teodorovici a refuzat însă să confirme știrea conform căreia ar fi demis 24 de șefi din ANAF.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22