După Bogdan Oprea, și Răzvan Cherecheș și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății

Redactia | 25.03.2021

Consilierul onorific al ministrului Sănătății, Răzvan Cherecheș, și-a dat joi demisia. El vorbește într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook de „exeperiența amară” avută la MS.

Pe aceeași temă

Cherecheș spune că principalul motiv al demisiei sale e motivat de faptul că s-a simțit inutil.

„Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită)

experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste)

am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu)

nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil

cele 4 aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare:

- testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)

- comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)

- raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres - un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare

- Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)

adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic!

zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!

consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar

rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!” - a scris Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

Este a doua plecare din ministerul condus de Vlad Voiculescu în ultima lună, după demisia lui Bogdan Oprea din funcția de purtător de cuvânt.

Răzvan Cherecheș a fost numit pe 17 februarie în funcția de consilier onorific al secretarului de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan. După cinci săptămâni, acesta și-a anunțat demisia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22