Dupa ce a dat tonul dezghetului, IPS Daniel vorbeste in Rusia despre unitatea Ortodoxiei

E.b. | 03.12.2017

Patriarhul Daniel se afla in Rusia, alaturi de capii altor biserici ortodoxe, la invitatia sefului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Pe aceeași temă

  

 

Este prima vizita de acest fel a unui patriarh roman dupa 1989. 

 

Intr-un discurs la sedinta solemna, care  a marcat împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, patriarhul Daniel a spus ca "păstrarea unității de credinţă a Ortodoxiei, cultivarea solidarității cu cei aflați în suferință şi cooperarea misionară practică" sunt prioritare, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

 

Patriarhul Daniel a dat tonul in acest an unui dezghet in relatiile cu Biserica Ortodoxa Rusa, pe fondul tensiunilor politice majore dintre Occident si Rusia, inghet cauzat de anexarea ilegala a Crimeei de catre Moscova si de invadarea estului Ucrainei.

 

Inainte de a fi prezent la Moscova, Patriarhul Daniel l-a gazduit la Bucuresti pe Patriarhul rus Kiril cu ocazia comemorarii martirilor crestini din timpul prigoanei comuniste.

 

Tot in acest an, o reuniune istorica a bisericilor ortodoxe din lume a fost boicotata de Biserica Ortodoxa Rusa, care a zadarnicit incercarile ce dureaza de secole de reconciliere a unor pozitii in interiorul ortodoxiei.

 

De altfel, Patriarhul Kiril este considerat un aliat politic esential al presedintelui rus Vladimir Putin, ale carui pozitii politice le-a sustinut in momentele critice. Nu mai departe de vineri, cu o zi inaintea sedintei la care au participat sefii bisericilor ortodoxe din intreaga lume, Putin a tinut o cuvantare oficiala la Soborul arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse, dupa cum arata site-ul acesteia, scrie HotNews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22