Dupa ce-a depus juramantul cu invoire din arest, Chereches a fost suspendat de prefect

Dora Vulcan | 18.07.2016

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost adus luni la pranz, din Penitenciarul Gherla, pentru a depune juramantul de credinta, peste 100 de persoane, majoritatea pensionari, venind in fata sediului Primariei, unde a avut loc momentul solemn, pentru a-l sustine pe edil, transmite Agerpes.

Pe aceeași temă

 

UPDATE Prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput, a emis, luni, ordinul de suspendare din functie a primarului Catalin Chereches, ca urmare a mentinerii masurii arestarii preventive, transmite Mediafax. Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Maramures, suspendarea dureaza pana la incetarea masurii arestarii preventive.

 

Conform sursei citate, unii sustinatori ai lui Catalin Chereches, prezenti in fata Primariei Baia Mare pentru a-l intampina, s-au deplasat mai tarziu la Prefectura Maramures, cerand sa fie primiti de prefect.

 

"O delegatie formata din Liliana Gherasim, Irina Ciocotisan, Cristina Tamas si Nicolae Lupse a fost primita de reprezentantul Guvernului in teritoriu, care le-a ascultat pasurile. Acestia au afirmat ca doresc sa il ajute pe Catalin Chereches, actualmente aflat in arest preventiv la Penitenciarul Gherla, intrucat il apreciaza pentru activitatea depusa in slujba municipiului si il considera nevinovat. Cei patru baimareni au cerut sfatul prefectului Sebastian Mihai Luput in acest sens. Prefectul judetului Maramures le-a explicat celor prezenti ca, in acest moment, doar instanta poate decide vinovatia sau nevinovatia lui Catalin Chereches, iar singurii care il pot ajuta sunt avocatii. Sebastian Mihai Luput le-a aratat delegatilor ca legea prevede ca, atata timp cat primarul se afla in arest preventiv, el trebuie suspendat. Atributiile lui Catalin Chereches urmeaza sa fie preluate de unul dintre viceprimari. Pe de alta parte, prefectul le-a spus celor patru baimareni ca protestul lor nu este legal, iar in cazul in care, asa cum au afirmat, vor iesi in strada pentru a-l sustine pe Catalin Chereches, vor trebui sa obtina autorizatie", se arata in comunicat.

 

***

 

Persoanele adunate in fata Primariei Baia Mare au scandat: "Chereches, nu uita: Baia Mare e a ta!", "Libertate pentru primar" si "Baia Mare te vrea".

 

La sedinta de depunere a juramantului de catre Catalin Chereches au participat 18 consilieri locali, presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea, vicepresedintii CJ, Doru Dancus si Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, precum si un reprezentant din partea cultului romano-catolic.

 

Sedinta a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta in depunerea juramantului de catre primarul ales.

 

Catalin Chereches a jurat cu mana pe Constitutie si Biblie ca va sluji orasul cu pricepere si credinta.

 

"Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac cu buna credinta tot ce imi sta in putere si in pricepere pentru bunastarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Asa sa-mi ajute Dumnezeu", a fost formula de juramant rostita de Catalin Chereches, in sala Europa a primariei.

 

 

 

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca institutia pe care o reprezinta si Consiliul local Baia Mare au cazut de acord asupra sustinerii juramantului lui Chereches la sediul primariei, dupa ce in prealabil sala Europa a fost verificata daca este corespunzatoare pentru un asemenea eveniment.

 

Elisabeta Fetche a mai spus ca primarul ales Catalin Chereches va avea pe drumul la Baia Mare escorta si ca imediat dupa depunerea juramantului, va fi readus la Penitenciarul Gherla.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22