După ce-a făcut tandem cu Carmen Avram, Rareș Bogdan îi atacă pe Cioloș și Macron la Antena 3

Dora Vulcan | 07.07.2019

Foștii jurnaliști Carmen Avram și Rareș Bogdan, europarlamentari PSD și PNL, s-au aliat într-un atac dezlănțuit la Antena 3 la adresa președintelui Franței, Emmanuel Macron, și a lui Dacian Cioloș.

Pe aceeași temă

Tandemul de pe Antena 3 s-a produs după ce Rareș Bogdan a anunțat că el și ceilalți doi europarlamentari PNL din comisia Agri îi vor acorda susținerea lui Carmen Avram care aspiră să devină membru plin în comisie.

Avram a deplâns la Antena 3, postul de la care a fost lansată pe listele PSD pentru europarlamentarele din 26 mai, ”bătălia grea” pe care o are de dus în comisie din cauza lui Dacian Cioloș cu ”trecutul lui de comisar, când (sic!) a negociat foarte prost cu (sic!) România”, care ”își dorește foarte mult acestă comisie și chiar vrea să o prezideze” și a înfierat intențiile Franței care ”vrea să ne lase fără subvenții la ferme mai mari de 500 de hectare”.

Ea a spus că este animată ”în această situație de a negocia pentru țara mea” de ”chipul fermierilor” pe care i-a întâlnit în campania electorală.


„Nimeni de la Bruxelles nu negociază pentru Europa, ci pentru propria țară. Am văzut cum negociază pentru propria țară. Noi trebuie să ținem minte că suntem aici să ajutăm România și, prin ea, întreaga Europă", a mai spus Carmen Avram.

Invitat în cadrul emisiunii de la Antena 3, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, fost director al postului Realitatea TV, de unde a ajuns pe primul loc al listelor PNL la europarlamentarele din 26 mai, i-a dat garanții de susținere lui Carmen Avram, căreia i-a transmis că ”va avea aliați în rândul celor doi europarlamentari PNL din grupul PPE care vor face parte din comisie. Pe unul îl cunoaște- dl. Motreanu, a fost și ministrul Agriculturii, și celălalt este Daniel Buda, care are mare experiență în PE. Ambii vor fi acolo, unul va fi vicepreședinte."

Și Rareș Bogdan l-a atacat pe Dacian Cioloș, liderul PLUS, ajuns lider al Renew Europe din partea USR-PLUS, pe care l-a acuzat că îl ajută pe Macron ”să întoarcă Europa cu susul în jos” și a vorbit de unul din proiectele președintelui francez ca unul ”extrem de periculos pentru România”.

”Este legat de o nouă politică agricolă care îl va afecta direct pe fermierul român și va afecta fondurile de coeziune, pentru că vrea tăierea fondurilor de coeziune. Lucrul acesta va lovi direct în România dacă el își va impune punctul de vedere", a mai spus Rareș Bogdan.

În trecutul său jurnalistic, Rareș Bogdan a fost unul dintre cei mai acerbi critici ai politicii editoriale a postului Antena 3, pe care a acuzat-o de manipulare, ultimul dintre aceste episoade fiind cel al relatării agresiunilor jandarmeriei la mitingul diasporei din 10 august, de anul trecut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22