După ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare fostul patron al barului Beirut e dat dispărut

Laurentiu Gheorghe | 20.11.2019

Fostul patron al barului Beirut din Constanța, George Karim, unde în 2014 au murit trei dansatoare într-un incendiu, a dispărut după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Pe aceeași temă

Poliţiştii care au mers marţi seară să pună în executare mandatul de condamnare la opt ani, primit în dosarul Beirut, nu l-au găsit acasă pe George Karam, transmite Digi24, citând surse judiciare. El a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră după ce până în prezent era sub control judiciar.

Familiile fetelor au fost despăgubite, în total, cu suma de 1 milion de euro. Decizia este definitivă și a fost luată luni de Valentina Boboc și Marius Ungureanu, judecători ai Curții de Apel Constanța.

În primă instanță, Judecătoria Constanța îl condamnase pe patronul localului la 10 ani de închisoare și ceruse despăgubiri totale de aproape 7 milioane de euro.

****

În 5 aprilie 2014, localul „Beirut” din Constanța ardea din temelii și trei tinere dansatoare mureau arse de vii în mansarda clădirii. Tragedia, provocată de o instalație de gaz care funcționa fără autorizație, avea să scoată la iveală mai multe elemente comune tulburătoare cu episodul Colectiv, incendiul devastator care urma să izbucnească doar un an și jumătate mai târziu.

În cazul „Beirut”, cele trei fete au rămas captive în mansardă în momentul izbucnirii incendiului pentru că sistemul de închidere al ușii era vechi și se blocase. Fetele nu au avut nicio șansă să se salveze și au murit carbonizate.

Au fost singurele care și-au pierdut viața în timpul incendiului, toate celelalte persoane reușind să se salveze. Tinerele își schimbau hainele pentru a începe programul de dans pe care îl desfășurau în local și lucrau fără forme legale pentru a-și putea continua studiile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22