După ce a fost făcut „torționar” la Antena 3, CNSAS reanalizează dosarul lui Augustin Lazăr

Laurentiu Gheorghe | 04.04.2019

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) anunță reverificarea trecutului procurorului general Augustin Lazăr și presupusele legături cu Securitatea.

Pe aceeași temă

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la procurorul general al României, Augustin Lazar, Colegiul CNSAS, în ședința de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi care au fost dezbătute în mass-media", se arată într-un comunicat al CNSAS.

Pe de alta parte, CNSAS spune ca afirmatiile facute de Madalin Hodor - functionar public in cadrul Consiliului - cu privire la Augustin Lazar nu reprezinta punctul de vedere al institutiei, iar acesta nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului CNSAS.

Context

Amintim ca Antena3 l-a acuzat pe Augustin Lazar ca ar fi fost "tortionar" in perioada comunista, pentru ca a facut parte dintr-o comisie care decidea eliberarea unor detinuti si a respins o astfel de cerere primita din partea unui detinut politic.

Cazul Iulius Filip, pus in discutie de Antena3, a fost consemnat in 1986, adica in urma cu 33 de ani.

Apoi, Madalin Hodor, cercetator la CNSAS, a explicat intr-o postare pe Facebook ca acel Lazar pe care Iulius Filip l-a numit "tortionar" intr-un material video difuzat de Antena3 este lt. col. Gheorghe Lazar, nu Augustin Lazar, lucru confirmat si de "decizia definitiva de politie politica a lt. col. Lazar Gheorghe, seful biroului CI al Penitenciarului Aiud, publicata in Monitorul Oficial".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22