Dupa ce a fost revocat din functie, Adam Craciunescu anunta ca demisioneaza. Pe 21 martie

Iulian Popescu | 15.01.2016

Șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, a anunțat joi că renunță la funcție, dar își va prezenta mandatul pe 21 martie. Anunțul vine o zi după ce Ministerul Mediului a informat ca el a fost revocat din funcție.

Pe aceeași temă

 

„Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administrație are la bază un motiv simplu, deși nu a fost o decizie ușoară: cu toată prezumția de nevinovăție, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziție, pentru că acest lucru se resfrânge și asupra Romsilva”, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, citat de Digi24.

 

Potrivit acestuia, la Romsilva ar exista „o problemăm de guvernanță proastă” în condițiile în care din șapte membri ai CA patru sunt angajați ai Romsilva.

 

În ianuarie 2015, Adam Crăciunescu a fost trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure, în cazul care sunt implicați și Viorel și Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam și senatorul Tudor Chiuariu.

 

Adam Crăciunescu, aporpiat al lui Ilie Sârbu și numit la Romsilva puțin după venirea la guvernare a lui Victor Ponta, a fost acuzat de abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

 

Numele de cod din dosarul retrocedărilor ilegale: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "plăcinte", iar aranjamentele - "internări"

 

Numele de cod pe care inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale îl foloseau cand vorbeau despre Viorel Hrebenciuc era "Spitalul", la dosare se referau cu termenul de "plăcinte", instanţele sau complete de judecată erau "clinici" iar aranjamentele judiciare erau denumite "internări", potrivit DNA.

Anchetatorii DNA arată, într-un document recent transmis instanţei supreme şi obţinut de Mediafax, că "din declaraţia inculpatului Sturdza Paltin Gheorghe şi din cuprinsul agendelor personale ale acestuia, rezultă că membrii grupului infracţional aveau un limbaj codificat şi îi spuneau lui Hrebenciuc Viorel, SPITALUL".
 

În acest sens anchetatorii anticorupţie dau drept exemplu magistraţilor ICCJ o convorbire telefonică din 12 decembrie 2013 între Sturdza şi deputatul Ioan Adam, despre problema strămutării (dosarului de retrocedare):

"Strudza Paltin Gheorghe: Nu mă interesează, că SPITALUL nu face nimic. Nu mă interesează.

Ioan Adam: Mă rog, lasă-i! E treaba mea, nu-i treaba ta!".

Anchetatorii redau o altă discuţie relevantă pentru caz dintre soţii Adam, în care Roxana Adam, judecătoare, îi divulgă soţului ei o serie de informaţii de la nivelul instanţei la care lucrează, acesta fiind interesat de aranjarea dosarului de retrocedare.
 

"În 3 februarie 2014, la ora 11:14, Anca Roxana Adam l-a informat pe soţul ei, în mod codificat (n.n. - folosind, în mod vădit, un limbaj specific infracţional, de natură a conspira mesajele transmise) că a discutat cu judecătorul (doctorul/directorul) de la Tribunalul Sibiu pentru dosarul nr.2209/119/2013 - însă s-a trezit "cu o plăcintă" deoarece termenul ce urma să se stabilească era data de 20 sau 27 martie 2014" arată procurorii, adăugând că, "în acest context, Ioan Adan a insistat pentru obţinerea unui termen şi mai apropiat, solicitare considerată de soţia sa ca "nerealistă", aceasta justificând prin faptul că nu este/nu se poate invoca nicio urgenţă a cauzei".

 

CITITI SI: STENOGRAME Deputații Hrebenciuc și Adam, inregistrati de Paltin-Sturdza, in timpul negocierilor legate de SPAGA pentru PADURI. Adam: Eu și cu omul ăsta garantăm LEGALITATE

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22