Dupa ce-a scapat de urmarire penala, Oprea insinueaza ca Gigina nu era profesionist

Dora Vulcan | 19.09.2016

Senatorul Gabriel Oprea sustine ca echipajul care i-a asigurat escorta in octombrie 2015 fusese avertizat despre existenta gropilor de pe asfalt si a sugerat ca politistul Bogdan Gigina ar fi putut scapa cu viata daca "era un profesionist" si refuza misiunea.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Este foarte ciudat fiindca in acea zi, din cate stiu, a trecut de patru ori pe langa aceasta groapa. Inainte sa ajunga echipajul de politie si motociclistul au fost avertizati prin radio, li s-a spus 'urmeaza lucrarea' si au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atentie, cel de pe masina de politie era nasul tanarului politist. Din ce stiu, chiar i-a spus: 'nu cred ca e bine sa vii in seara asta'. Daca era un profesionist...", a spus Oprea, citat de Mediafax, dupa ce senatorii au respins inceperea urmaririi penale pe numele sau pentru ucidere din culpa.

 

Gabriel Oprea a sustinut, pe de alta parte, ca moartea politistului Bogdan Gigina este "o cruce" pe care, "ca militar", o va duce toata viata, informeaza Hotnews.ro.

 

"Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, si cand am fost prim-ministru interimar, am cautat sa ajut Justitia. Cred ca votul de astazi... de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvant de vreo zece pagini, dar nu am vrut sa ii plictisesc. Stiam ca am dreptate si, ca militar, este o cruce pe care o sa o duc toata viata, fiindca a murit un coleg la datorie", a spus Oprea.

 

El a tinut sa precizeze ca, in acea seara, se afla la datorie: "Nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane in masina".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22