Dupa ce a spus ca Opozitia poate raspunde penal pentru manifestari politice ILEGALE, ministrul Justitiei sustine acum ca a fost inteles gresit

T.d. | 09.06.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce a avertizat Opozitia ca poate raspunde penal daca organizeaza “manifestari politice ilegale”, ministrul Justitiei revine cu explicatii, astazi, si sustine ca a fost prost inteles si ca ceea ce a vrut sa transmita nu a fost o amenintare la adresa liberalilor.

In contextul in care premierul Guvernului din care face parte este urmarit penal de DNA, Robert Cazanciuc s-a solidarizat cu Victor Ponta. Mai mult, ministrul Justitiei le-a transmis un mesaj liberalilor ce poate fi interpretat drept amenintare mai mult sau mai putin voalata.

Cazanciuc le-a atras atentia liberalilor ca organizarea de “manifestari politice ilegale” cu scopul de a obstructiona exercitarea puterii de catre Guvern sau Parlament poate atrage raspundere penala.

Cazanciuc transmite din functia de ministru al Justitiei ca “mi se pare inadmisibil si contrar practicilor democratice constitutionale ca PNL sa foloseasca un act de procedura al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim si a crea instabilitate politica majora”, potrivit unui comunicat.

Robert Cazanciuc sustine ca situatia creata contravine angajamentelor luate de Romania impreuna cu partenerii europeni si transatlantici si i-a acuzat pe liberali ca incearca “sa foloseasca Justitia pentru a-si rezolva incapacitatea de a convinge populatia si membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent”.

Astazi, ministrul Justitiei a venit cu explicatii. Oficialul sustine ca afirmatiile sau au fost gresit intelese.

Nu m-am supărat pe liberali. Din păcate n-au înţeles sensul declaraţiei mele. A fost un apel la raţiune şi la respectarea procedurilor legale”, a spus Cazanciuc, marti, potrivit Digi24.

Ministrul mai arata ca “apelul la utilizarea procedurilor legale nu înseamnă în niciun caz ameninţare şi e destul de trist să vezi că oamenii care se cred responsabili în statul român utilizează necunoaşterea legii ca o armă politică.

PNL utilizează o acţiune a procurorilor pentru a cere demiterea Guvernului şi aşa cum am declarat şi ieri, acest lucru cred că este contrar intereselor României în momentul de faţă”, a continuat seful de la Justitie.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22