După ce-a strâns 259.950 de semnături, Pandele își retrage candidatura ca să nu-i facă rău lui Gabi

Dora Vulcan | 22.09.2019

Florentin Pandele spune că renunță la cursa prezidențială, deși susține că a strâns 259.950 de semnături, ca să nu dăuneze carierei politice a soției, Gabriela Firea, care și-a recuperat funcțiile în PSD.

Pe aceeași temă

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, spune, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că a intenționat să candideze ca independent la cea mai înaltă funcție în stat ca să se ”bată” pentru ”o tara in care sa nu ne fie frica sa ne crestem copiii si nepotii. O tara libera si sigura. O tara frumoasa si respectata” și că a reușit să strângă nu mai puțin de 259 950 de semnături.

Cu toate acestea, el anunță că va renunța la candidatură pentru că odată ce soția sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și-a redobândit funcțiile din PSD, ar putea da ”naștere” prin candidatura sa unor ”întrebări insinuante”.


”Stie o tara intreaga faptul ca sotia mea face parte dintr-o echipa politica. Gabi este, ca si mine, un om vertical. Ca si mine, nu stie ce inseamna tradarea. Sau jocul dublu. In aceasta perioada, ea este implicata, prin prisma functiilor in care a fost aleasa, in campania electorala prezidentiala a PSD. Prin urmare, fac un pas lateral, din bun simt, pentru a nu da nastere unor intrebari insinuante pentru sotia mea.

Cand am anuntat intentia de a candida, Gabi nu mai era in conducerea PSD. Fusese eliminata din CEx si BPN. Am fost de acord cu intrarea Gabrielei in politica. Am sustinut-o, am imbarbatat-o in multele momente cand i-a fost foarte greu”, spune Pandele.

El este convins că ”Gabi (...) va duce mai departe lupta pentru valorile care pun in centrul atentiei oamenii, nevoile lor, problemele de zi cu zi si dorinta legitima de a avea o viata mai demna si mai buna.”

***


Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.


Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar al doilea tur în 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale pe parcursul a trei zile, între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur - între 22 şi 24 noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22