După ce l-a făcut pe Klaus Iohannis șef de lagăr de concentrare, Olguța Vasilescu își cere iertare

Laurentiu Gheorghe | 18.11.2019

Olguța Vasilescu, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, și-a cerut scuze public comunității evreiești pe contul său de Facebook după ce l-a comparat pe Klaus Iohannis cu un șef de lagăr de concentrare.

Pe aceeași temă

„Prin afirmația făcută duminică seară: «Domnul Klaus Johannis cred că se vede deja șef de lagăr de concentrare si reeducă acolo PSD-istii», nu am vrut, sub nicio forma, sa lezez sentimentele comunitatii evreiesti, care a fost cea mai afectata de crimele si ororile perioadei naziste. Daca cineva a inteles alt lucru, imi cer scuze public! Am vrut doar sa apar sentimentele a peste doua milioane de membri si simpatizanti PSD care nu trebuie sa fie considerati vinovati ca voteaza cu un partid democratic!”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii, care și-a început cariera politică în PRM, alături de Corneliu Vadim Tudor, și e cunoscută pentru derapajele sale de limbaj, a mai scris pe Facebook că „dezbaterile electorale trebuie să aibă limite si eu sunt prima care îmi cer scuze daca se considera ca s-a ajuns prea departe!”.

Vasilescu, amenințată cu plângeri penale

„Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, a declarat Olguţa Vasilescu sâmbătă seară, la Antena 3, solicitată să comenteze afirmaţiile făcute de Klaus Iohannis la o întâlnire electorală la Bistriţa. „El tot ceea ce a făcut bun în cinci ani de zile a fost să dea jos de la guvernare PSD”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu. Klaus Iohannis spunea în discursul său că se află în „război” cu PSD.

Active Watch a anunțat că urmează să sesizeze CNCD și CNA: „Suntem de acord într-un singur punct cu doamna Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD şi coordonatorul campaniei doamnei Viorica Dăncilă: a căzut mult prea mult lumea politică de la noi. Trivializarea unor momente şi elemente din istoria neagră a umanităţii nu poate fi justificată în niciun context social sau politic”, afirmă reprezentanţii organizaţiei.

Din păcate, doamna Vasilescu este la rândul său unul dintre „vârfurile” politicii româneşti care duc în derizoriu şi cultura politică şi cultura dezbaterii, apreciază ei, potrivit News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22