Dupa ce presedintele Iohannis a spus ca o tara nu poate functiona fara firme, ANAF reactioneaza: O tara nu poate functiona cu evaziune

T.d. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

ANAF considera ca o tara nu poate functiona fara firme, la fel cum nu poate functiona nici daca evaziunea fiscala este tratata ca pana in prezent, a declarat miercuri seful Agentiei de Administrare Fiscala. Reactia lui Gelu Diaconu vine dupa declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, marti seara, privind actiunile ANAF.

"Domnul preşedinte are dreptate. O ţară nu poate funcţiona fără firme. La fel cum nu poate funcţiona nici dacă evaziunea fiscală este tratată ca până acum. De când sunt la conducerea ANAF, combaterea marii evaziuni a fost şi este prioritate de gradul zero. Mica evaziune este însă un flagel la fel de periculos, tratat cu seriozitate în orice ţară civilizată. Iar ANAF exact asta face", a spus Gelu Diaconu, potrivit Mediafax.

Potrivit sefului ANAF, prioritatea Agentiei ramane marea evaziune.

"Avem deja aproape un miliard de euro în plus. Aceştia nu sunt bani colectaţi de la covrigării şi florării, ci din eficientizarea colectării şi combaterea marii evaziuni”, a continuat Diaconu.

Potrivit oficialului, “nu peste foarte mult timp, când surplusul de venituri obţinut din combaterea evaziunii va ajuta la relaxarea fiscalităţii, păstrând România în ţintele de deficit, lumea va înţelege că nu este vorba de nicio exagerare a ANAF, ci de respectarea legii şi asigurarea unui mediu concurenţial onest la absolut toate nivelurile", a mai explicat seful ANAF.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca actiunile Fiscului se aseamana cu o miscare de pendul, “dintr-o extrema in alta”. Seful statului i-a indemnat pe jurnalisti sa intrebe la ANAF daca o tara fara firme poate sa functioneze.

Romania e o tara in plina reformare, tot timpul facem o reforma, Invatamant, Sanatate, ANAF, si din pacate constat ca exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in alta. Ba avem situatii in care Fiscul nu se ocupa, ba se ocupa deodata de detalii care nu cred ca merita foarte multa atentie”, a spus presedintele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22