Dupa consensul pentru Aparare si Transporturi, Victor Ponta vrea un acord politic pentru Cultura

T.d. | 15.01.2015

Pe aceeași temă

Dupa consensul pentru Aparare si Transporturi, premierul Ponta aduce in discutie un nou acord politic pe termen lung. De aceasta data, seful Executivului vorbeste despre o intelegere politica privind Cultura, potrivit Ziare.com.

"Imi exprim convingerea ca Romania are nevoie de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legata de Cultura: cum sprijinim din punct de vedere politic legislativ acest domeniu vital pentru orice fel de tara si, mai ales, cum facem sa pastram aceasta strategie odata cu fiecare schimbare de ministru, de Guvern, de Parlament, de presedinte", a precizat prim-ministrul, care a participat la o sesiune solemna la Academia Romana, cu ocazia Zilei Culturii Nationale si implinirii a 165 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Victor Ponta considera ca momentul politic actual este o oportunitate pentru incheierea unui astfel de acord strategic.

"In istorie, nu in orice moment putem face aceste acorduri si pot fi construite strategii. Cred ca anul 2015 este un astfel de moment”, a spus seful Executivului.

Va rog pe toti acei care v-ati trait viata pentru cultura, pentru educatie, pentru pastrarea valorilor nationale sa folositi acest moment pentru a impune celor care, in mod temporar, reprezinta puterea politica, un acord, o strategie pentru Cultura pe termen mediu si lung, care sa acorde predictibilitate, un proiect clar pentru viitor", a cerut seful Guvernului, potrivit sursei citate.

Cultura nu este singurul domeniu fata de care Ponta cere un pact.

Premierul conditioneaza derularea investitiilor in transporturi de un consens politic pentru o perioada de cel putin zece ani. Lipsa garantiilor pe termen lung impiedica expertii Ministerului Transporturilor sa-si faca treaba. La inceputul lunii octombrie 2014, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al Romaniei, documentul concentrand toate investitiile in infrastructura in perioada 2014-2030.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22