Dupa demisia lui Gorghiu, Raluca Turcan e numele vehiculat pentru presedinte interimar

Iulia Mincu | 12.12.2016

Alina Gorghiu a anuntat in urma intalnirii cu primele 20 de filiale PNL care au avut rezultate peste media nationala la alegerile parlamentare ca presedintele interimar al formatiunii va fi decis in sedinta de marti.

Pe aceeași temă

 

Presa anuntase inainte cu cateva minute de declaratia lui Gorghiu ca Raluca Turcan, a carei filiala a obtinut un scor bun la Sibiu, va fi presedinte interimar. Gorghiu nu a confirmat informatia, dar a spus ca s-a "ajuns insa la o concluzie si anume ca pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o s-o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate".

 

 

Despre intalnirea de marti seara, Gorghiu a spus ca discutia a fost una informala si ca nu s-au luat decizii.

 

"Discutia fost una informala, cu liderii organizatiilor care au luat scoruri peste media pe tara. Nu-i o decizie, nu-i o discutie in urma careia sa se ia decizii oficiale. S-a ajuns insa la o concluzie si anume ca pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o s-o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate, aceia vor fi in opinia mea propuneri corecte pentru functiile interimare pe care si eu si Ilie Bolojan si alti colegi le-am eliberat. Maine veti vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN si sper ca ele sa fie bine primite. Discutia a fost una cat se poate de deschisa, una consensuala si maine vor afla, inaintea dumneavoastra, colegii mei", a declarat Alina Goghiu.

 

"Intotdeauna obiectivul pe care mi l-am propus a fost sa sustin oameni care au produs rezultate in PNL. Este momentul sa luam decizii sa mearga pe aceasta directie. Ca vom alege o varianta cu o conducere mai supla, ca vom avea un interimar dintr-o filiala sau alta sunt aspecte pe care BPN de maine le va stabili. Voi intra cu o propunere catre colegii mei", a declarat Alina Gorghiu.

 


Gorghiu si-a depus mandatul luni, in urma rezultatului alegerilor parlamentare, despre care a spus ca este "un soc eletoral".Alaturi de Gorghiu si Bolojan si-a mai depus demisia si Adriana Saftoiu, prim-vicepresedinte al PNL Bucuresti. Aceasta a scris pe Facebook, luni seara, ca face acest gest "solidar cu echipa".


"Mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, solidar cu echipa (desigur, pot să fiu autoironică şi să adaug că, pentru mine, să îţi dai demisia e deja a doua natură, nu mă definesc funcţiile), deşi, cu martori, am spus că nu e bine că ne păcălim. Procentul pe care l-am dat PNL (mai ales la Bucureşti) s-a confirmat. Nu e titlu de glorie, dar sper ca pe viitor să nu mai aud că sunt negativistă, pesimistă! Pentru simplu fapt că nu mă mint, indiferent care e miza! Şi era vizibil, pentru cei care nu au vrut confort, că strategia era perdantă. Nu din campanie! Ci cu mult înainte!" a scris viitorul deputat PNL.

 

Liderii de organizatii PNL care au obtinut rezultate peste media nationala a partidului la alegerile parlamentare au fost convocati la o sedinta luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formatiunii. Sedinta a durat circa doua ore si jumatate.

 

Astfel, au venit in Capitala pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea si Diaspora.Potrivit unor surse liberale citate de News.ro, sefii organizatiilor cu scoruri mai mari au opinii divergente in ce priveste conducerea interimara a partidului. Astfel, unii vor ca Alina Gorghiu si Ilie Bolojan sa-si exercite atributiile pana la Congresul de la inceputul lui 2017, in timp ce altii vor numirea unei alte echipe de conducere, printre numele vehiculate in partid fiind si cel al Ralucai Turcan, liderul organizatiei PNL Sibiu, una dintre cele trei care au castigat alegerile in circumscriptiile lor.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22