După miniștrii și secretarii de stat ai ALDE se retrag din Guvernul PSD

Laurentiu Gheorghe | 10.09.2019

La două săptămânii după anunțul liderului ALDE de ieșire de la guvernare, în Monitorul Oficial au început să fie publicate și demisiile mai multor secretari de stat ALDE.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă a semnat eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat ai ALDE, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial.

Cererile de eliberare din funcţii au fost formulate pe 27 august, însă au fost semnate de premier de abia luni, 9 septembrie, scrie Mediafax,

Astfel, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia pentru eliberarea, la cerere, a lui Marius Dumitraşcu (ALDE Gorj), din funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei.

Şeful Executivului a mai semnat decizia pentru eliberarea, la cerere, a lui Mihai Huzău (ALDE Satu Mare) din funcţia de secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

O altă persoană susţinută în Guvern de ALDE a fost Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian, premierul semnând decizie pentru eliberarea, la cerere, a acestuia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Vasile Guşatu (membru ALDE) a fost eliberat din funcţie, la cerere, de către premier, tot luni. Acesta ocupa postul de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat decizie pentru eliberarea, la cerere, a lui Cladiu-Sorin Roşu-Mareş, susţinut de ALDE pentru postul de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, conform Monitorului Oficial.

****

Pe 26 august, ALDE a decis ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro România pentru susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Singurul ministru care a decis să rămână în funcţie a fost Ramona Mănescu la MAE. Ulterior, aceasta a demisionat din ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22