Dusa reafirma caracterul defensiv al scutului antiracheta. Ce spune despre rusi

Tudor Despina | 14.10.2015

Scutul antiracheta de la Deveselu are un caracter strict defensiv, a reafirmat ministrul roman al Apararii. Declaratia lui Mircea Dusa vine in contextul criticilor repetate lansate de rusi pe marginea acestui subiect.

Pe aceeași temă

 

Luni, rusii au reluat amenintarile la adresa Romaniei, cerand din nou abandonarea planurilor privind amplasarea sistemului american de aparare antiracheta pe teritoriul tarii noastre.

 

Potrivit sefului Departamentului de neproliferare, dezarmare si controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, amplasarea elementelor antiracheta in Romania ar fi o “incalcare flagranta” de catre Statele Unite a Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF).

 

CITESTE SI: Baza militara de la Deveselu, exponenta tensiunilor ruso-americane. Scutul antiracheta, ghimpele din coasta rusilor

 

Mihail Ulianov a sustinut ca rachete-tinta si drone de atac, ce pot fi folosite pentru lansarea de rachete de croaziera cu raza medie de actiune, pot fi instalate pe nave militare, dar nu si terestru. "Cerem Statelor Unite si Romaniei sa inteleaga intreaga lor responsabilitate pentru evolutia acestor evenimente si sa renunte la aceste planuri cat nu este prea tarziu", a transmis oficialul rus.

 

Cu privire la aceste declaratii, Mircea Dusa sustine ca baza militara de la Deveselu are un caracter strict defensiv, in ciuda a ceea ce spun rusii.

 

Cu privire la anumite declaratii, eu nu comentez. Ele se fac de vreo patru ani, sunt in acelasi stil si nu cred ca este cazul sa fac precizari cu privire la ele”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22