E stanjenitor sa vezi ca toata clasa politica s-a transformat intr-un cor de tuteri ai DNA, crede Crin Antonescu

T.d. | 27.08.2015

Pe aceeași temă

Pentru senatorul liberal Crin Antonescu, toata clasa politica pare a se fi transformat “intr-un cor de tuteri ai DNA”, fapt ce e “inutil si destul de stanjenitor”.

Fostul lider al PNL crede ca datoria oamenilor politici e sa creeze legi si mecanisme prin care sa fie asigurata independenta justitiei, responsabilitate ce nu poate fi lasata in seama DNA.

"Uneori ai impresia că toată clasa politică s-a transformat, dar toți — PSD, PNL, Putere, Opoziție, într-un cor de țuțeri ai DNA, ceea ce e inutil și destul de stânjenitor.

Datoria politicienilor este să creeze legi, să construiască și să respecte mecanisme în care justiția să fie cu adevărat independentă, dar orice s-ar întâmpla (...) dinspre sau înspre DNA, nu putem lăsa responsabilitatea acolo. Această vină, dacă într-adevăr niște lucruri nu sunt în regulă acolo, este tot la politicieni", a spus Antonescu, miercuri seara, la Realitatea TV, citat de Agerpres.

El s-a aratat deranjat de incercarea premierului Ponta de a poza intr-o victima a unui abuz din partea justitiei.

"Din punct de vedere politic, este o grozăvie, o catastrofă, să vii prim-ministru Victor Ponta și să spui: <în România se fac abuzuri și eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiției, DNA>.

Nu se poate să spui asta când ești prim-ministru și ești, atunci era, șeful celui mai mare partid din Parlament. Nu e în regulă. Tu ca politician răspunzi de aceste lucruri", a aratat fostul lider libera.

Crin Antonescu a mai spus si ca actualii liderii ai PNL il incarca pe presedintele Iohannis cu responsabilitati “care le sunt dificile lor de facut” si care nu tin expres de mandatul acestuia.

"Cred că PNL, oamenii care îl conduc, (...) pică în capcana de a încărca președintele României cu treburi care nu sunt ale lui și care le sunt dificile lor de făcut. <Da' de ce să ne gândim noi cum să facem aici, că o să ne zică președintele? Da' de ce să ne pronunțăm noi pe asta? Dacă s-o pronunța președintele bine, dacă nu, nu. Noi nu avem nevoie să facem asta pentru că nu facem cine stie ce sau nu facem nimic din toate astea și avem 40%. Păi, nu am avut neam de neamul nostru'.

Nu poți ca partid să trăiești din asta. Partidul Democrat, oarecum asemănător dar nu întru tot, a mizat pe asta în cei zece ani de domnie a lui Traian Băsescu și a sfârșit-o rău de tot. Nu poți trăi din ce nu-i al tău", si-a continuat Antonescu argumentatia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22