Echidistanta in pregatirea alegerilor: prefectii care au "implicare politica" vor fi demisi

Dora Vulcan | 14.09.2016

Ministrul Afacerilor Internelor, Dragos Tudorache, le-a cerut prefectilor sa spuna inaintea campaniei electorale daca vor o pozitie politica, pentru a fi inlocuiti, aratand ca acum au un "capital de incredere de 100%", dar acesta va fi dificil de mentinut daca au vreo implicare politica, transmite News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Dragos Tudorache le-a spus prefectilor ca nu are niciun motiv sa se indoiasca de experienta si capacitatea lor de a gestiona alegerile parlamentare care vor avea loc in 11 decembrie, dar i-a atentionat ca nu vor avea nicio intelegere din partea lui daca nu mentin echidistanta politica, mai ales in perioada electorala. 

 

"Plecam de la un capital de incredere de 100%, dar imi va fi dificil sa imi mentin increderea daca veti avea vreo implicare politica. Cei care intentionati sa va asumati o pozitie politica va rog sa ne spuneti asta cat mai repede, pentru a gasi un inlocuitor in judet", le-a transmis prefectilor ministrul Afacerilor Interne, la prima intrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, sedinta avand loc in sistem videoconferinta, informeata Hotnews.ro.

 

Ministrul a discutat cu prefectii despre stadiul masurilor organizatorice dispuse pana in prezent si le-a cerut sa urgenteze intocmirea caietelor de sarcini, pentru a putea incepe procedurile privind achizitionarea serviciilor de tiparire a buletinelor de vot.

 

Caietele de sarcini trebuie sa contina specificatii tehnice clare referitoare la conditiile de calitate care trebuie respectate de operatorii economici care vor asigura tiparirea buletinelor de vot.

 

In cadrul sedintei s-a solicitat Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, care pune la dispozitie hartia pentru tiparirea buletinelor, sa se asigure ca aceasta este de calitate si ca nu sunt diferente intre loturile care vor fi trimise in teritoriu. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22