Economica.net: Iubita lui Oprișan, consilier al vicepreședintelui ASF, cu salariu de 20.000 lei

Laurentiu Gheorghe | 13.01.2020

Larisa Nădrag, absolventă de jurnalism la Universitatea de Vest, este consilier al vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Gabriel Grădinescu, un apropiat al lui Marian Oprișan.

Pe aceeași temă

Gabriel Grădiescu, fost șef de filiale bancare în Focșani, a fost numit la conducerea ASF pe partea de supraveghere a pieței bursiere, la insistențele șefului CJ Vrancea, Marian Oprișan, susțin sursele politice și din cadrul Autorității, citate de Economica.net.

Iubita lui Oprișan, Larisa Nădrag, cu 13 ani mai tânără decât el, este angajată consilier al vicepreședintelui ASF, Gabriel Grădinescu. Absolventa de jurnalism Nădrag se ocupă, astăzi, de piața de capital din România, scrie Economica.net.

Posturile din cadrul ASF sunt deosebit de râvnite, pentru că salariul mediu se apropie de 10.000 de lei, iar cel minim de 4.000 de lei (oameni de serviciu), în timp ce membrii consiliului de conducere încasează între 9.000 și 14.000 de euro pe lună. Un director din ASF are în medie peste 5.000 de euro, dar cele mai vânate posturi sunt cele de consilier personal, din trei motive: calificarea nu este un criteriu, examenele nu există și salariul nu este limitat.

Larisa Nădrag era, conform Vrancea24.ro, citat de Libertatea, doar o persoană studioasă din Focșani, absolventă de Jurnalism la Universitatea de Vest din Timișoara și câștigătoare de concursuri cu teme de securitate națională și cultura securității. Sursele citate notează că Larisa Nădrag este o persoană destul de discretă în relația cu iubitul său cu 13 ani mai în vârstă și apare alături de acesta doar la anumite evenimente private. Gabriel Grădinescu, omul pe care Larisa Nădrag îl consiliază este un director de bancă din Focșani care a ajuns la ASF după demisia deputatului PSD Marius Bota, aflat în incompatibilitate cu respectiva poziție. În ASF și în Parlament, instituție care numește șefii ASF, este știut faptul că Grădinescu a venit cu sprijinul aceluiași președinte CJ Vrancea, Marian Oprișan. Un personaj mai degrabă discret în ASF, Grădinescu are experiență vastă în zona bancară, însă nu și în zona piețelor de capital, pe care le supraveghează. El a lucrat în sucursale din Focșani ale unor bănci ca Raiffeisen sau Bancpost.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22