Economistul șef al Unicredit pentru Europa de Est: România va intra în recesiune

Redactia | 20.11.2018

Creșterea economică va fi negativă două trimestre consecutiv, spune Dan Bucșă, economist-șef al Unicredit pentru Europa de est.

Pe aceeași temă

Aceasta se va întâmpla pânâ în 2020 și pe fondul unor evoluții negative ale economiei SUA, a spus acesta marți, citat de Digi 24.

Faptul ca România nu atrage fonduri europene semnificâ dobânzi mai mari la lei.

Avertismente similare au fost formulate acum câteva zile și de alți economiști. „Guvernul a făcut o greșeală. Când economia creștea, noi nu acopeream datorii, continuam să ne împrumutăm”, a explicat la Digi24 profesorul de economie Cristian Păun. „Întotdeauna după un boom vine și recesiunea. România a crescut nenatural de mult, de aceea și prăbușirea va fi mult mai mare”, a adăugat el.

Declarațiile sale vin după ce președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, a spus că România este aproape de pragul recesiunii, din cauza datoriei publice.

„Datoria publică are un rol important, în literatură sunt determinate diverse praguri peste care datoria publică devine deja negativă pentru creşterea economică. Pentru România, BNR are o estimare de 40 şi 45%, ca fiind un prag peste care probabilitatea de recesiune creşte foarte tare. Suntem din păcate foarte aproape de acest prag”, a spus Ionuț Dumitru, șef al Consiliului Fiscal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22