Eduard Hellvig, directorul SRI: Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue

Vlad Toma | 22.12.2015

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat recent, într-un interviu pentru Adevărul, ca SRI are tot interesul ca societatea romaneasca sa fie o societate competitiva, puternica si performanta si ca, pentru a atinge aceste rezultate, e nevoie ca lupta anti-coruptie sa continue.

Pe aceeași temă

 

Hellvig a precizat ca Guvern este principalul beneficiar al informatiilor SRI, deoarece primeste cele mai multe informatii ale Serviciului: "Va spun un aspect important: aproape 70% din informarile pe care le furnizam ca institutie le facem catre Guvern, care este principalul nostru beneficiar", a declarat Hellvig intr-un interviu pentru Adevarul, citat de ziare.com


Seful SRI a explicat de ce este foarte important ca proiectele Guvernului sa functioneze asa cum trebuie, dar si de ce este nevoie sa se continue cu lupta anticoruptie.
 

"De reusita unui Guvern sau a altuia ne bucuram si noi, Serviciul Roman de Informatii, pentru ca avem un buget mai mare sau mai mic, ne bucuram si noi, ca simpli cetateni ai acestei tari, ca atare, interesul nostru, dat de lege, este de a asigura toate conditiile ca societatea romaneasca sa fie o societate competitiva, puternica si performanta.
 

Vorbeam de necesitatea ca aceasta lupta impotriva coruptiei sa continue, pentru ca e nevoie sa avem un stat puternic, care sa asigure servicii de calitate pentru cetateanul roman, vorbeam de rolul de preventie - sunt planuri concrete in care Serviciul Roman de Informatii are datoria si responsabilitatea de a contribui ca societatea romaneasca sa ajunga la parametri competitivi la nivel european", a punctat Eduard Hellvig.


Directorul SRI a discutat si despre relatia sa cu presedintele Klaus Iohannis, adaugand ca este una pur institutionala. "Exista, cel putin asta e convingerea mea, o relatie de incredere, bazata pe un set de valori in care, inca din perioada in care eram oameni politici, credem amandoi. Viata ne-a adus in aceste pozitii vremelnice si intre presedintele Romaniei si directorul Serviciului Roman de Informatii exista relatii strict institutionale. Niciodata, si subliniez niciodata, de cand ma aflu in aceasta functie, presedintele Romaniei nu a discutat cu directorul Serviciului Roman de Informatii decat din perspectiva institutionala si cred ca acest lucru este extrem de important", a punctat acesta.

 

CITITI interviul integral pe Adevarul.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22