Eduard Hellvig: SRI este rupt total de activitatea politică. Nu il cunosc pe Marian Munteanu

Vlad Toma | 20.04.2016

Eduard Hellvig, seful SRI, a declarat recent, intr-un interviu pentru Evenimentul zilei, ca Serviciul pe care il conduce a evoluat si poate fi comparat cu orice serviciu de informatii din lume.

Pe aceeași temă

 

Hellvig a respins informatiile legate de implicarea sa in politica: "Mă aşteptam la mai multă responsabilitate din partea unor politicieni şi jurnalişti care mă cunosc de peste un deceniu, atunci când aruncă în spaţiul public astfel de ipoteze fără nicio legătură cu realitatea. Atunci când nu există informaţii despre o anumită speţă politică, când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa asta, specifică conspiraţionismului românesc din anii 90, de a implica SRI-ul în tot şi în toate. Le readuc aminte acestora că suntem în 2016! (...) Astăzi SRI este rupt total de activitatea politică. Şi aşa va rămâne, cel puţin pe toată perioada mandatului meu," a spus seful SRI, in interviul din Evenimentul zilei.

 

Hellvig a respins de asemenea orice legatura cu propunerea lui Marian Munteanu pentru functia de primar general al Capitalei, precizand ca nu il cunoaste pe acesta.

 

Intrebat despre legaturi sale de prietenie cu Rares Bogdan, Hellvig a spus ca acesta isi spune propriile pareri la televizor si el nu are nicio legatura cu asta: "Nu pot să le cer unor oameni să gândească într-un anume fel, doar pentru că au o legătură cu mine. Mai exact, nu pot să îi spun eu lui Rareş Bogdan ce să zică la televizor. Pot să nu fiu de acord cu ce spune, însă el este liber să îşi facă meseria de jurnalist, fără să se autocenzureze, pentru că am eu o legătură cu el."


Hellvig considera ca a impus o schimbare de paradigma in activitatea SRI: "În mandatul meu, SRI a început un proces de transparentizare, iar percepţiile sper să se schimbe. Jurnaliştii au putut vizita unităţile de bază ale Serviciului: direcţia antiteroristă, direcţia de contraproliferare şi combatere a crimei organizate, centrul de interceptări, centrul Cyberint. Este o dovadă de deschidere din partea noastră pentru ca societatea să ne cunoască şi să înţeleagă că principala noastră misiune este securitatea cetăţenilor."

 

CITITI interviul integral pe evz.ro

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22