Educatia ameninta din nou cu greva

Bernard Noghiu | 27.02.2009

Pe aceeași temă

Sindicatele din Educatie ameninta cu greva generala daca nu va avea loc o intalnire cu premierul Boc, in regim de urgenta, si daca vor mai fi luate decizii cu privire la salariatii din domeniu fara a fi consultati reprezentantii acestora.

Cele patru federatii sindicale din invatamant (FEN, FSLI, "Spiru Haret" si "Alma Mater") au semnat vineri o scrisoare deschisa adresata primului ministru prin care isi exprima nemultumirea fata de modul de lucru netransparent al guvernului, fata de blocarea dialogului cu partenerii sociali si fata de noile proiecte de masuri legislative care ar dezavantaja cadrele didactice.

Sindicatele cer o intalnire in regim de urgenta la care sa participe premierul, ministrul Finatelor si ministrul Muncii, amenintand si atragand atentia primului ministru ca "daca nici la aceasta data nu veti da curs solicitarii noastre legitime, federatiile sindicale vor declansa procedurile pentru redeschiderea conflictului suspendat in toamna anului trecut".

Aceasta noua amenintare cu greva generala din partea sindicatelor din Educatie a fost precedata de alte cateva motivate de aceeasi conditie: daca nu se vor primi 6% din PIB la Invatamant si nu se vor mari salariile conform legii 221/2008. Mai mult, sindicalistii nu accepta niciun fel de amendament la aceasta lege.

Legea 221/2008 prevedea ca majorarile salariale sa se faca retroactiv, din octombrie 2008. Promisiunea a fost facuta, inainte de alegeri, de reprezentantii PSD.

In timpul guvernului Tariceanu s-au facut majorari salariale in diferite etape, dar majorarile prevazute de legea adoptata anul trecut prevad o crestere cu 33% a salariilor in sistemul preuniversitar si una de 50% pentru cel universitar.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22