Eșec pentru Firea în consiliul general al Capitalei la proiectul car-sharing

Redactia | 18.10.2018

Consiliul General a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea dorea să deconteze combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copii la școală.

Pe aceeași temă

 

 

 PNL, PMP si USR au votat împotrivă. Proiectul nu a trecut, însă, pentru că a lipsit un consilier de la PSD-ALDE, care a pierdut, astfel, majoritatea, scrie Hotnews.ro. 

 

 

21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale. Primarul Gabriela Firea spune că lucrurile vor sta exact pe dos, și numărul de mașini care intră în oraș se va reduce cu până la 75%.

 

 

”Așa veți fi cunoscută in istorie, doamnă Gabriela Firea! Daca unii sunt cunoscuți că parcau autobuzul, alții că dărîmau chioșcurile si hăituiau câinii vagabonzi, unii pentru investiții in străzi, dar mai ales in borduri, dvs. veti rămâne în amintirea bucureștenilor ca Regina voucherelor! Când am citit prima data ceea ce propuneți, am crezut că doriti o SIMULARE a traficului, nicidecum o STIMULARE. Știu ca sunt la modă simularile zilele acestea, dar lasați traficul in pace, dna primar! Si asa de-abia se mai târâie dupa #revolutia dvs. Nu-mi permit să vă dau aici definiția unui program, sunt convins că știți bine ce inseamnă. Ceea ce ne propuneți astăzi nu are legătură cu vreun program, e doar o înșiruire de lucruri pe care le-ați găsit aplicate prin alte părți și credeți că se vor potrivi ”după ureche” și în București. Să faci un așa zis program dar să nu ai niciun studiu, nicio cifră, nici o țintă, asta înseamnă să vrei doar PR pe banii și nervii bucureștenilor! Să dai vouchere de combustibil în condițiile supraaglomerării existente deja, ăsta chiar e un soi de...curaj pe care nu îl înțeleg.  Să vrei să faci firmă de carsharing a primariei atunci când există deja agenți economici care oferă servicii de acest tip, asta chiar arată nivelul dvs. de înțelegere a mecanismelor economiei de piață! Acest  segment s-ar dezvolta în continuare dacă i-ați asigura condițiile de bază, trafic cât de cât fluent și locuri de parcare rezervate!  Așadar acest  așa-zis Program e ca apa sfințită și nu va imbunătății cu nimic calitatea vieții bucureștenilor pe care de 2 ani și jumătate i-ați blocat în trafic!”, a declarat Cătălin Deaconescu, consilier general PNL.

 

”Gabriela Firea a venit în ședința de astăzi cu un proiect care ar fi adus în oraș mai multe mașini, mai multă aglomerație și mai multă poluare. Din fericire, proiectul nu a trecut. Au mai fost de asemenea câteva proiecte care se referă mai degrabă la intenții generoase decât la măsuri concrete. Toate însă demonstrează un singur lucru: că Gabriela Firea este depășită de situație, este depășită de funcția pe care o deține și este, cu siguranță, depășită de problema traficului. Am constatat astăzi, încă o dată, că la Primărie nu există studii de trafic, nu există analize, nu există proiecții, nu există nici măcar un minim bun simț intelectual”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal. ”Se propun soluții scoase din pălărie care nu pot fi nici măcar implementate și se invocă – de parcă ar fi o mare victorie – intenția de a depune cereri de finanțare. Practic, Gabriela Firea se laudă cu lucruri de care ar trebui să-i fie rușine. Revoluția în trafic a fost înăbușită în vorbe de Gabriela Firea”, a afirmat Roxana Wring, consilier USR.

 

“Vreau să le mulțumesc colegilor consilieri generali din grupul PSD și ALDE pentru votul de astăzi, pentru ca au demonstrat încă o dată că nu au uitat care le este misiunea, aceea de a vota exclusiv in beneficiul bucurestenilor, si nu la comanda politica. Proiectul este unul benefic pentru Capitală și pentru zona limitrofă, pentru ca prin implementarea lui se vor reduce semnificativ  traficul si  poluarea. S-a văzut astăzi că noi am avut bunăvoința și am explicat proiectul pe larg, punct cu punct, deci colegii de la PNL, USR și PMP nu pot spune că nu au fost lămuriți, cu toate acestea au ales să voteze politic, pentru că, mai nou, tema lor politică este de a vota împotriva bucureștenilor. Eu cred că astăzi toți bucureștenii au văzut care este realitatea, cine votează pentru bucureșteni și cine votează pentru interese politice și financiare. Le mulțumesc încă o dată celor care au fost serioși și iubitori de București și bucureșteni, si au votat pentru, si va garantez ca voi reveni cu acest proiect in luna noiembrie”, a declarat primarul Gabriela Firea.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22