Șefa DNA: Nu demisionez pentru că sunt inculpații deranjați

Fara Autor | 17.01.2017

Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru ziare.com că nu demisionează din cauză că unii inculpați sunt deranjați de anchetele aflate în derulare.

Pe aceeași temă

 

 

 Întrebată dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre situația creată, șefa instituției anticorupție nu a negat acest lucru, dar că a discutat cu procurorul general, cu ministrul Justiției, a sesizat CSM și CNA.

 

"De ce să demisionez, pentru că am deranjat niște inculpați? Că ne-am făcut treaba? Nu am de ce să demisionez. Mi-am făcut și voi continua să-mi fac treaba. Am fost numită la DNA pentru a manageria investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt. Nu pentru altceva. Și atunci când am intrat în magistratură am depus un jurământ și eu, și colegii mei: că vom respecta legea. Asta facem: respectăm legea și investigăm dosare de mare corupție. 
  
Nu demisionez pentru că sunt inculpați deranjați, care fac afirmații mincinoase de dimineață până seara", a explicat Laura Codruța Kovesi.

 

Șefa anticorupție nu a negat o discuție cu Klaus Iohannis și a spus că, "potrivit legii, noi avem alte pârghii. Am avut discuții cu procurorul general, cu ministrul Justiției, am sesizat CSM, CNA. Sunt demersuri instituționale pe care le putem face. Acesta nu e un atac doar împotriva lui Kovesi și împotriva DNA, ci împotriva întregului sistem judiciar. Lumea uită să mai vorbească despre potențiale modificări legislative".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22