Șefa echipei de control a IJ: am acceptat mașina DNA pentru că mașinile IJ erau la coafor

Dora Vulcan | 18.10.2017

Inspectorul care a condus echipa de control la DNA, procurorul Elena Rădescu, acuzată de inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, că a folosit mașina DNA pentru a se deplasa de la IJ la DNA a spus că a acceptat să fie luată de mașina DNA pentru că ”mașinile IJ erau la coafor”.

Pe aceeași temă

 

 

 

Gheorghe Stan a spus, la CSM, că Elena Rădescu a încălcat numeroase proceduri în timpul controlului, a dat informaţii şi sfaturi procurorilor DNA şi a forţat interpretarea legii. Printre aceste imputări s-a aflat și faptul că a folosit mașina șefei DNA pentru a ajunge la sediul instituției pe care a controlat-o. 

 

 

„La ora 15, pentru că acesta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adică, s-a dispus controlul pe 3 și pe 17 trebuia să înceapă... De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puțin o lună de zile. Aici s-au acordat două săptămâni. Când s-a emis ordinul am anunțat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control, pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele. Și atunci, la ora aceea, 14, 15, nu mai era nicio mașină de la Inspecție (Inspecția Judiciară). Am sunat: „Doamnă, s-a emis ordinul”. Și atunci dumneaei a spus: „Vă trimit o mașină să aduceți ordinul, să văd și eu ce pregătesc”. (...) Nu am avut nicio mașină, că mașinile noastre mergeau la coafor și nu mai știu unde...”, a spus procurorul Elena Rădescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22