Efectul deciziei CCR: Condamnarea primită de fostul deputat PSD Dan Bordeianu a fost desființată

Dora Vulcan | 04.06.2019

Curtea Supremă a desființat condamnările primite de fostul deputat PNL Dan Bordeianu, fost PSD, acum la Pro România, și de soția acestuia, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Pe aceeași temă

Curtea Supremă a desființat condamnările primite de fostul deputat PNL Dan Bordeianu, fost PSD în perioada comiterii infracțiunilor, acum la Pro România, și de soția acestuia, pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în contractul prin care societatea acestora trebuie să facă lucrări de alimentare cu apă în trei comune vasluiene din bani publici. Prejudiciul adus statului este de 4 milioane de lei.

Decizia aparține unui complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost dată după decizia Curții Constituționale privind nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători, scrie ziare.com.

În consecință, apelul lui Bordeianu și al soției sale urmează să fie rejudecat.

Bordeianu a fost deputat în legislativul din 2008-2012 și în cel din 2012-2016.

El a fost membru PNL până în noiembrie 2014, pentru ca apoi să treacă la PSD. În acest moment, el conduce organizația vasluiană a nou-înființatului Pro România, condus de Victor Ponta și constituit în special din foști membri PSD.

Dan Bordeianu a fost condamnat definitiv în luna mai a anului trecut, la 2 ani și 8 luni de închisoare dar cu suspendare, sub supraveghere, pentru complicitate la abuz în serviciu. El a urmat și un program de reintegrare socială, cu prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității la primăria din Huși și la Protecția Copilului.

Și soția sa a fost condamnată la închisoare cu suspendare, dar la 3 ani, și obligată să presteze muncă în folosul comunității și să urmeze un program de reintegrare socială.

Dosarul lui Bordeianu și al soției sale a fost trimis Curții Supreme de procurorii Parchetului General, în vara anului 2015. Societatea familiei sale a fost acuzată că nu a finalizat lucrările de alimentare cu apă în comuna Deleni, județul Vaslui, cauzând statuui un prejudiciu de 4 milioane de lei.

Bordeianu și soția au fost acuzați de procurori că au comis mai multe infracțiuni de abuz în serviciu la plata și executarea lucrărilor de alimentare cu apă și de amenajare a unor poduri și podețe din localitățile Deleni, Zininca și Bulboaca. Contractul a fost încheiat între primăria Deleni, reprezentată de primarul Vasile Zanfir și SC Ecoloc SRL Huși, administrată de soția lui Bordeianu, Nicoleta, și unde Dan Bordeianu era director.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22