Efectul înscrierii lui Gușă în PSD: Realitatea TV va emite în continuare sub sigla Realitatea Plus

Laurentiu Gheorghe | 29.10.2019

CNA a respins marți cererea de prelungire a licenței Realitatea Media, ceea ce înseamnă încetarea emisiei în 30 octombrie. Însă a aprobat preluarea emisiei prin Realitatea Plus, tot a lui Cozmin Gușă.

Pe aceeași temă

Cererea Realitatea Media, companie pentru care a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, de prelungire a licenței sale a fost respinsă, marți, de către CNA. Doar patru membri au votat în favoarea prelungirii, în timp ce cinci au votat împotrivă, iar unul s-a abținut. Licența actuală expiră pe 30 octombrie, iar neprelungirea ei înseamnă, practic, închiderea postului, mâine fiind ultima zi de emisie.

După ce membri CNA au respins prelungirea licenței de emisie pentru Realitatea Media, companie pentru care a fost solicitată declanșarea procedurii falimentului, membrii CNA, tot marți, au aprobat o cerere de modificare a structurii serviciului de programe a postului Realitatea Plus, care să retransmită actualul conținut Realitatea TV. Cererea a fost aprobată rapid, cu unanimitate. Potrivit datelor primite de CNA, postul Realitatea Plus este difuzat în patru rețele mici, a fost acceptat recent de Ines. Reprezentanții Realitatea au spus că există acorduri de la RCS și UPC.

Realitatea Plus este un post operat tot de Cozmin Gușă, proprietarul Realitatea TV, prin societatea Geopol International.

Posturile TV funcționează în baza unor licențe cu durată de nouă ani. Actuala licență Realitatea a fost prelungită, ultima oară, în octombrie 2010. Între timp, postul a intrat în insolvență, iar anul acesta a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, lucru care, conform Realitatea, nu a fost tranșat încă.

Acționariatul Geopol International

Geopol International SRL este o firmă deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme, scrie Newsweek România

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).

În fine, proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai" 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi.

În final, se poate ajunge la deținătorii Strategies Research Investments SRL, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Ultimul a stat o vreme la închisoare iar primul tocmai s-a înscris în PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22