Șefii Jandarmeriei, Sindile, Cucoș și Cazan, suspecți în dosarul violențelor din 10 august

Dora Vulcan | 20.09.2018

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile - șef al Jandarmeriei și prim-adjunctul său, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, sunt citaţi vineri, la Parchetul General în calitate de suspecți.

Pe aceeași temă

 

 

O parte din citația colectivă, transmisă Ministerului de Interne, a fost făcută publică joi seara de moderatorul Rareș Bogdan, de la Realitatea TV pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

 Alături de cei doi șefi ai Jandarmeriei a mai fost citat și Laurentiu Cazan, cel care a comandat efectiv trupele aflate în piaţă, precum şi secretarul de stat din Ministerul de Interne, Dan Chirică. Alături de aceştia este citat şi Cătălin Paraschiv, şeful brigăzii speciale a Jandarmeriei.

 

Despre cei doi șefi ai Jandarmeriei se știe deja că vor fi cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitatea la participație improprie la purtare abuzivă. 

 

Conform art. 77 CPP, persoana cu privire la care, din datele şi probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală se numeşte suspect. De mentionat insa ca desi suspectul nu este parte în procesul penal, are un rol important în desfăşurarea urmăririi penale. 

 

De asemenea, art. 305 alin. (3) C.proc.pen. dispune cu privire la condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru a se dobândi calităţea de suspect:

-dacă din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22