Șeful BNS: Guvernul încalcă dialogul social.Avem partidul unic care se închină la zeul ban

Dora Vulcan | 14.04.2017

Dialogul social in Romania a fost compromis si distrus, iar la ora actuala au ramas doar niste institutii de forma, fara fond, in timp ce in continuare exista un partid unic care se inchina la un singur zeu: zeul ban, spune Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "In Romania, dialogul social a fost compromis si distrus. Au ramas doar niste institutii de forma, fara fond. Iau doar ultimul Guvern, sa nu ma refer la cel precedent, dar la ultimul Guvern. Am evaluat de cand au venit la putere, dupa ce au depus juramantul pana in prezent, undeva sub jumatate din actele normative pe care le-au elaborat, sub jumatate dintre ele au urmat traseul prevazut in lege, care ii obliga la consultarea partenerului social pe fluxul legislativ, sub jumatate. Multe dintre ele au fost adoptate fara niciun fel de consultare a partenerilor sociali, asa cum ii obliga legea, cum ii obliga normele europene. Pur si simplu le-au aprobat ca asa au vrut ei, deci au incalcat acest mecanism al dialogului social", a declarat Dumitru Costin citat de ziare.com.

 

 

 

 

El spune că liderii de sindicat, huliți cum sunt, si-au facut treaba corect, insa, din pacate, modificarile legislative si alte componente "i-au pus la colt", i-au dus in situatia in care nu isi mai pot apara oamenii.

 

 

 

Liderul sindical a reiterat faptul ca in ciuda tuturor titulaturilor, in Romania exista de fapt un partid unic care se inchina la un singur zeu: zeul ban.

 

 

 

"Eu am spus-o si stiu ca supar pe multi cu declaratia pe care am facut-o, dar pe care o repet: din pacate, in Romania de astazi, in ciuda faptului ca se intituleaza socialisti, democrati, liberal democrati, liberali, populari, in ciuda acestor titulaturi pe care si le aroga, in Romania avem in continuare un partid unic. Am spus asta si la sfarsitul anilor '90. Partidul acesta unic, insa, astazi se inchina la un singur zeu: zeul ban. Pentru ei capitalul este supremul, lucratorii, care reprezinta pana la urma si marea masa a cetatenilor care ii voteaza, lucratorii pentru ei nu exista decat in campania electorala", a spus Dumitru Costin.

 

 

 

Conform unui comunicat al BNS, care citeaza o analiza a Organizatiei Internationale a Muncii, Romania are cel mai mare numar de incalcari ale drepturilor fundamentale, atat in practica, dar mai ales in legislatia nationala, fiind pe primul loc in Europa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22