Șeful Direcției de Operațiuni Speciale, care se ocupă de interceptări, schimbat din funcție

Dora Vulcan | 13.04.2018

Șeful Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Inspectoratului General al Poliției din România (IGPR), Liviu Vasilescu, a fost schimbat din funcție vineri și mutat la Direcția de Arme și Muniții, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Pe aceeași temă

 

 

 Deocamdată nu se știe cine îl va înlocui. Schimbarea, care ar fi venit la dorința liderului PSD, Liviu Dragnea, ar putea avea urmări asupra anchetelor DNA.

 

Potrivit surselor judiciare citate de G4Media, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile cheie cu care lucra DNA, după ce Curtea Constituțională a decis să scoată SRI din anchetele penale.

 

Sub conducerea lui Liviu Vasilescu, informațiile despre filaje și interceptările realizate de această Direcție nu au ajuns la politicieni. Asta ar fi fost tocmai miza schimbării, pentru că Liviu Dragnea ar vrea să dețină control asupra acestei structuri din Poliția Română care se află în relație cu DNA.

 

Schimbarea lui Vasilescu s-ar fi făcut la presiunile lui Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Liviu Drangnea, în prezent șef la Secretariatul General al Guvernului și a subsecretarului de stat din MAI, Valeriu Mihai.

 

Articolul integral pe G4Media.ro.

 

foto jurnalulbucurestiului.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22