Șeful Misiunii FMI pentru România: Lupta împotriva corupției ajută și pe plan economic

Dora Vulcan | 16.03.2018

România trebuie să evite inițiative legislative care pot pune în pericol stabilitatea financiară iar lupta împotriva corupției, al cărei progres este recunoscut și internațional, nu trebuie să se oprească, pentru că ajută și pe plan economic, a spus Jaewoo Lee, șeful Misiunii FMI în România.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Initiativele legislative care pot pune in pericol sistemul financiar trebuie evitate. Acestea se refera la plafonarea dobanzilor si la rascumpararea creantelor cesionate. Sugeram sa dati dovada de mai multa prudenta in politica fiscala pentru a usura sarcina politicii monetare", a declarat vineri, la București, Jaewoo Lee, seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania.

 

 

"Cresterea economica a fost in 2017 de 7%, fiind alimentata de mai multi factori, cum ar fi: consumul, cresterea salariului minim, relaxarile fiscale. In acest an cresterea va decelera pe fondul unor reforme structurale lente si a unui impuls fiscal in scadere. In 2018 ne asteptam la o crestere economica de 5%", a spus reprezentantul FMI, citat de ziare.com.

 

Acesta a subliniat si faptul ca progresul Romaniei in lupta impotriva coruptiei este recunoscut international, precizand ca trebuie sa continue pentru ca ajuta tara noastra si pe plan economic.

 

Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania a mai spus ca tara noastra se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste colectarea taxelor.

 

"Rezultatele foarte slabe referitoare la colectarea taxelor arata nevoia de reorganizare a autoritatilor fiscale si a sistemelor IT. Nivelul tehnologic actual este depasit si afecteaza nivelul colectarii iar modernizarea sistemului IT trebuie sa reprezinte o prioritate pentru autoritati", a afirmat acesta.

 

Reprezentantii FMI se afla de cateva zile in Romania pentru consultarile anuale pe marginea Articolului IV din statutul institutiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22