Șeful STS s-a cerut în rezervă. Generalul Opriș se temea să nu-și piardă pensia specială

Dora Vulcan | 26.07.2017

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind trecerea în rezervă a generalului Marcel Opriș, șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit Administrației Prezidențiale, trecerea în rezervă a fost făcută la propunerea directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Tot miercuri, șeful statului a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului maior cu două stele Ioan Balaure din STS.

 

Surse din sistem au explicat pentru HotNews.ro ca pensionarea lui Opris este motivata de faptul ca anul viitor, cand implineste 60 de ani, ar fi fost obligat oricum sa se retraga prin efectul legii (nu mai poate fi general activ dupa aceasta varsta) si ca ar fi preferat sa iasa acum pentru a nu risca diminuarea pensiilor speciale cu care tot ameninta guvernul.

 

Potrivit legii 92/1996 in baza careia functioneaza STS, seful serviciului este numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la propunerea presedintelui acestuia. Potrivit informatiilor HotNews.ro, cel mai probabil noul sef al STS va fi numit tot din interiorul serviciului. Astfel, spre deosebire de celelalte servicii secrete, noul sef nu trebuie sa treaca prin Parlament pentru a fi numit in functie.

 

 

 

foto Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22