ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei ca să recupereze datoria RADET de aproape 4 miliarde lei

Dora Vulcan | 04.10.2019

ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei pentru recuperarea datoriei de 3,8 miliarde lei a RADET. Dacă ELCEN va câștiga procesul, Capitala intră în incapacitate de plată.

Pe aceeași temă

”La grefa Tribunalului Bucuresti a fost înregistrată cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei Municipiului București (PMB), prin care se solicită ca instanța să dispună obligarea PMB la plata creanței RADET către ELCEN în cuantum de 3,83 miliarde de lei, conform tabelului definitiv al creanțelor. În acest context, reamintim faptul că PMB avea posibilitatea de a achita doar 1,1 miliarde de lei (suma rezultată în urma raportului de reevaluare a creanței, întocmit de un evaluator independent), adică la valoarea de piața a creanței estimată în cazul vânzării forțate către un potențial cumpărator”, se arată într-un comunicat de presă emis de Sierra Quadrant SPRL, administrator judiciar ELCEN.

Ovidiu Neacșu, partener fondator al firmei care este aministrator judicar al ELCEN spune că principala responspabilitate aparține Primăriei Capitalei și primarului general, Gabriela Firea, care „a avut șansa de a intra în istorie” pentru că ar fi putut rezolva încă de anul trecut problema termoficării în București dar care ” a ales să nu facă nimic”:

”Dacă ar fi avut cel mai mic interes pentru cetățeni și pentru Capitală, putea rezolva încă de anul trecut problema termoficării în București. A avut la dispoziție multiple variante, însă a ales să nu facă nimic. Chiar dacă în mandatul doamnei Firea s-au acumulat doar o parte din datoriile totale ale RADET, întrucât a ales să cheltuiască banii bucureștenilor pe vouchere, vacanțe și reclame la companiile de stat, cu siguranță în acest mandat a definitivat distrugerea RADET și periclitarea situației economice a ELCEN", spune Neacșu.

RADET a intrat în faliment, iar afacerea va fi transferată către compania municipală Termoenergetica, motiv pentru care ELCEN practic nu își mai poate recupera banii pe care-i datorează RADET, explică Hotnews.ro

În schimb, dacă ELCEN va câștiga procesul, Primăria Capitalei ar putea intra în incapacitate de plată pentru că întreg bugetul ei pe 2019 este cu două miliarde mai mare decât suma pe care ar trebui să o plătească în contul datoriei pe care RADET o are la ELCEN.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22