Elena Udrea a solicitat DNA sa fie audiata in noul dosar de coruptie in care este acuzata

I. P. | 25.10.2015

Avocații Elenei Udrea au depus la DNA o cerere pentru ca deputata să fie audiată săptămâna viitoare, în noul dosar, în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii, potrivit digi24.ro.

Pe aceeași temă

Apărătorii deputatei susțin că Elena Udrea nu intenționează să facă denunțuri, ci doar să se apere. Ei se contrazic, însă, deoarece susțin că Udrea ar avea probe din care rezultă că este nevinovată și vrea să ofere procurorilor informații despre așa-zișii denunțători din acest dosar.

 

Sunt informații, care, conform avocaților, ar putea să facă lumină și în celelalte dosare penale deschise pe numele fostului ministru al Turismului. 

 

Noul dosar al Elenei Udrea vizează vânzarea și renovarea unei vile din Eforie Sud, dar și un contract între Hidroelectrica și o firma privată, pentru care Elena Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari.

 

”În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru al Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA", a precizat DNA.

 

Anchetatorii susţin că, pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, Elena Udrea a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3,8 milioane de dolari şi o creanță de 900.000 de euro, pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media.

 

CITIȚI ȘI: DNA vrea arestarea preventiva a Elenei Udrea. Procurorii acuza o spaga de 5 milioane USD

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22