Elena Udrea ar putea scapa astazi de ARESTUL preventiv. Udrea: NU EXISTA nicio proba. Trimiterea la BECI, o forma de TORTURA

P.c. | 02.04.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea ar putea scapa astazi de arestul preventiv, daca ICCJ nu ii va respinge contestatia fata de prelungirea cu 30 de zile a acestei masuri in dosarul 'Gala Bute'. ICCJ judeca de asemenea si contestatiile facute de Rudel Obreja, Tudor Breazu si Gheorghe Nastasia fata de prelungirea arestarii preventive, relateaza Hotnews.

 

DNA a cerut prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv in cazul fostului ministru Elena Udrea, cerere aprobata de ICCJ in 23 martie.

 

ICCJ a prelungit de asemenea masura arestarii preventive pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, pentru Stefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) si pentru Cornel Resmerita (primarul municipiului Lupeni).
 

CITITI SI: Elena Udrea: DNA alege intre denuntatorii buni si cei rai. Ii elibereaza pe cei care denunta oamenii importanti


In dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost acuzata de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.


Echipa de comunicare: Nu exista probe
 

Echipa de comunicare a fostului ministru a postat pe Facebook un mesaj transmitand faptul ca "nu exista niciun fel de proba impotriva Elenei Udrea, doar denunturi si declaratii, pastrarea arestului preventiv s-ar constitui intr-o noua nedreptate".
 

"Arestul preventiv trebuie sa fie o masura exceptionala si sa ii priveasca doar pe cei care prezinta un pericol concret pentru societate si ordinea publica. Elena Udrea nu poate fi privita sub nicio forma ca un pericol social. Din pacate, aceasta masura a arestului preventiv s-a transformat in mainile unor anchetatori intr-o formula primara de intimidare si presiune asupra celor carora le este aplicata. 
 

CITITI SI: Elena Udrea, PLANGERE la CSM contra procurorilor DNA care o ancheteaza in dosarul Gala Bute: Neglijeaza probele in favoarea inculpatilor pe care vor sa-i DISTRUGA

 

Trimiterea "la beci" se aseamana cu o forma de tortura facuta pentru ca acuzatii sa spuna tot ce vor sa auda procurorii. Or, crezul si speranta noastra este ca Romania a evoluat foarte mult de la momentul in care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justitie. 
 

Privarea de libertate inaintea unei condamnari nu este fireasca intr-o societate democratica si nu vine nici in spiritul noilor Coduri, care au stabilit ca exista si alte masuri de natura preventiva: controlul judiciar si arestul la domiciliu. Dispunerea oricareia dintre cele doua masuri nu ar impiedica in vreun fel desfasurarea anchetei. Doar setea de imagine si de spectacol face sa se insiste in continuare pe ideea arestului preventiv, care nu ajuta in niciun fel la aflarea cat mai grabnica a adevarului. Mai mult, in conditiile in care nu exista niciun fel de proba impotriva Elenei Udrea, doar denunturi si declaratii, pastrarea arestului preventiv s-ar constitui intr-o noua nedreptate", scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22